2024. április 23., kedd
VÁLASZTÁSOK 2022

A Tisza mentén gyorsan gyűltek az aláírások

ADA

Ada községben szerdán három helyszínen gyűjtöttek támogatói aláírásokat a Vajdasági Magyar Szövetségi parlamenti képviselőjelöltjeinek, köztük a helybeli Lajkó Szilviának, Sterbik Ildikónak, Kiss Nándornak és Kis Bicskei Norbertnek. A VMSZ Ada községi szervezetének elnöke, Tóbiás József elmondta, hogy sikeres volt az aláírásgyűjtés, amelyen 300–350 támogatói aláírásra számítanak. Megjegyezte, hogy a támogatói aláírásokat a VMSZ számára Adán 10 és16 óra között a VMSZ irodában gyűjtötték, Törökfaluban 11 és 14 óra között a Százszorszép Művelődési Egyesület épületében, valamint 15 és 18 óra között Moholon, a kultúrotthonban.

Aláírásgyűjtés az adai VMSZ irodában (Fotó: Csincsik Zsolt)

Aláírásgyűjtés az adai VMSZ irodában (Fotó: Csincsik Zsolt)

Az adai Gruber Ferenc a helyi VMSZ-irodában írta alá a támogatói ívet, hogy ezzel is segítse a VMSZ parlamenti képviselőjelöltjeinek jelölését: – Fontos, hogy a szerbiai parlamentben legyen, és minél több magyar képviselő legyen, hiszen érdekeinket csak úgy tudjuk képviselni, ha jelen vagyunk a döntéshozatalban. Ezúttal a szerb parlamentben, de ez ugyanúgy érvényes a vajdasági képviselőházra és a helyi önkormányzatokra is. Az érdekképviselet akkor valósulhat meg igazán, ha minél több képviselőnk van ezekben az intézményekben. Ezért támogatom aláírásommal a VMSZ-t, és arra kérek minél több embert, hogy jöjjenek és támogassák a különböző településeken és helyszíneken a pártot – mondta Gruber Ferenc 

ZENTA

Zentán a VMSZ helyi irodájában is gyűjtötték tegnap a támogatói aláírásokat. Az ott kapott információk szerint 411 aláírásra van szükségük, és ennek mintegy fele a nap derekáig össze is jött. A községhez tartozó falvakban négy helyszínen lehetett aláírni, így a nap végére ezt a számot minden bizonnyal túl is haladták.

Zentán jól haladt az aláírásgyűjtés (Fotó: Gergely Árpád)

Zentán jól haladt az aláírásgyűjtés (Fotó: Gergely Árpád)


A zentai álírásgyűjtésen az aláírók közül Bíró Magyari Tas elmondta, hogy fontos támogatnunk azokat, akik közülünk ott lehetnek a döntések meghozatalánál.
– Elégedett vagyok a jelenlegi képviselői szerkezettel és a munkával, amit végeznek a községben, tartományi és országos szinten is. Remélem hozzám hasonlóan mások is támogatásukról biztosítják leendő képviselőinket, hiszen csak így tehetnek a községünkért – mondta a fiatalember. 

MAGYARKANIZSA

Magyarkanizsán a közjegyzőnél gyűjtötték a támogatói aláírásokat a VMSZ parlamenti képviselőjelöltjeinek, a falvak közül pedig Horgoson és Oromon. Minden helyszínen már a délelőtt folyamán sokan megjelentek, hogy támogatásukról biztosítsák a jelölteket. A magyarkanizsai helyszínen kapott információk szerint a községben 300 aláírásra volt szükségük, de legalább 500-ra számítottak, és a déli órákban ebből már 300 meg is volt. Kérdésünkre elmondták, hogy a cél az, hogy minél nagyobb legyen a vajdasági magyarság érdekképviselete a parlamentben. 

Magyarkanizsán a közjegyző irodája előtt sokan várakoztak (Fotó: Puskás Károly)

Magyarkanizsán a közjegyző irodája előtt sokan várakoztak (Fotó: Puskás Károly)