2024. március 29., péntek

Fokozott ellenőrzés a sok baleset miatt

A közlekedési rendőrök fokozottan ellenőrzik a forgalmat az utakon, mert az év eleje óta aggasztó az áldozatok és sérültek száma. 45 nap alatt 61 személy hunyt el. Tavaly 521-en hunytak el az utakon Szerbiában, tavaly év elején pedig hasonló számú áldozatot jegyeztek, mint idén – mondta a Szerbiai RTV-nek Aleksandar Radenković, a Közlekedésrendészeti Igazgatóság munkatársa.

A héten a diákok szünidőn vannak, így sokan nyaralásra használták a szabadidőt. A múlt héten Szerbiában fokozottan ellenőrizték az autóbuszok és teherautók vezetőit, különös figyelmet fordítva a járművezetők munkaidejének betartására.

Aleksandar Radenković egy ismert modell esetét is elmesélte, aki 196 km/órás sebességgel száguldott Belgrádban, miközben a járműben két gyerek is tartózkodott. Az ilyen extrém esetek szerinte nem túl gyakoriak, de előfordult már, hogy a szülők ittasan vezettek, és olyan balesetet okoztak, amely életekbe került.

Hozzátette: az említett modellt rövidített eljárásban szankcionálták, 120 ezer dináros pénzbírságot, kilenc hónapos gépjárművezetéstől való eltiltást és 15 büntetőpontot kapott.