2024. március 28., csütörtök

Pető-kurzus Szabadkán

Háromhetes intenzív képzés – A szűrővizsgálatokra egész Vajdaságból várják a jelentkezőket

A Szekeres László Alapítvány szervezésében, a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ rendes évi tevékenységének és felsőoktatási programjának szerves részeként február 21-étől ismét megszervezésre kerül a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Karának háromhetes intenzív kurzusa a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára. A február második felében induló kurzus Szabadkán a Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő- és Gyakorlóintézmény (Radić fivérek utca 67.) épületében fog zajlani.

A háromhetes időszakban szűrővizsgálatokra is sor kerül. Ezekre az alkalmakra a szakemberek a központi idegrendszeri sérüléssel rendelkező gyermekeket, valamint szklerózis multiplex, Parkinson-kór, stroke, agyvérzés vagy baleset következtében kialakult idegrendszeri sérüléssel élő felnőtteket várnak. A szűrésre egész Vajdaság területéről jelentkezhetnek a lakosok.

A szűrésre a Szekeres László Alapítvány munkatársánál a 024/670-010-es telefonszámon lehet jelentkezni.

A megjelölt háromhetes periódusban a Semmelweis Egyetem Pető András Kara székhelyen kívüli konduktorsegítő szakirányú továbbképzésében résztvevő hallgatók gyakorlatára is sor kerül.

A fejlesztés a Magyar Kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg a Szekeres László Alapítvány szervezésében – áll a VM4K sajtóközleményében.