2024. április 19., péntek
MAGYARCSERNYE

Kinevezték a község új választási bizottságát

A magyarcsernyei községi képviselő-testület utolsó ülésén rendeletet hozott az állandó összetételű községi választási bizottság elnökének, elnökhelyettesének, tagjainak, helyettes tagjainak, titkárának és titkárhelyettesének felmentéséről és kinevezéséről.

A választói névjegyzék alapján 8156 polgárnak van szavazati joga a községben, így az állandó összetételű választási bizottságot az elnök, az elnökhelyettes, hat tag és hat helyettes tag alkotja. Mivel a huszonöt tagú községi képviselő-testületnek tizennégy tagját a Szerb Haladó Párt alkotja, így ők tettek javaslatot az elnökre, az elnökhelyettesre, valamint két tagra és két helyettes tagra. A Szerb Szocialista Párt két tagot és egy helyettes tagot, míg a Vajdasági Front egy tagot, valamint két helyettes tagot javasolhatott. A Vajdasági Magyar Szövetségnek egy tag és egy helyettes tag javaslására volt lehetősége. A községi választási bizottság elnökénél és helyettesénél elvárás a jogi végzettség. A bizottságban egy titkárt és egy helyettes titkárt is ki kellett jelölni, ami a községi képviselő-testület elnökének, Ana Marija Lekinnek a feladata volt. Az ő esetükben is elvárás a jogi végzettség, szavazati joggal azonban nem rendelkeznek.

A magyarcsernyei községi választási bizottság elnöke Jasmina Tomin, az elnökhelyettese pedig Ružica Bogdanović Adamović. A tagok: Tamara Biači, Ivanka Milošev, Srđan Simin, Stevan Srdić, Bicók Ilonka és Nevenka Milankov. A helyettes tagok: Borislav Vasić, Maja Antvić, Stevan Janković, Bojana Opačić, Bugyi Anita, Ivana Štefik. A titkár Vanja Ravić, a helyettes pedig Svetlana Đogo lesz.