2024. április 24., szerda
2021 LEGJOBB SPORTOLÓI – ZENTA

Idén is birkózók és kajakosok

Több halasztás után pénteken végre átadták a tavalyi év legjobb sportolóinak járó elismeréseket Zentán. A díjakat Czegledi Rudolf polgármester, Bicók Róbert, a helyi sportszövetség elnöke és Szegedinszki Igor titkár adta át. A díjátadón megjelent Kormányos László, a sporttal megbízott tartományi segédtitkár is, aki méltatta a zentai sportolók teljesítményét és azt a tényt, hogy a népességcsökkenés ellenére Zentán folyamatosan növekszik a sportoló gyerekek száma. Külön kiemelte egyik kedvenc sportolóját, Világos Adriana gerelyhajítót, majd ígéretet tett arra, hogy a lehetőségekhez mérten a tartomány maximálisan támogatja majd a zentaiakat, az ottani kezdeményezéseket.

A díjazottak névsorát böngészve megállapítható, hogy idén sincs meglepetés, a legjobban ezúttal is a birkózók és a kajakozók teljesítettek, így az is világos volt, hogy a Tiszavirág Kajakklub viheti el a pálmát.

Világos Adriana édesanyját, Györgyit  választották meg a 2021. év legjobb edzőjének. Világos Györgyi elmondta, hogy tavaly sikerült a lányával minden olyan versenyt megnyerniük, ahol elindultak, és erre az évre is hasonlóak a terveik. „A dobó Európa-kupán indulunk, amelyet Split helyett Leiriában, Portugáliában rendeznek meg. Emellett lesz U20-as világbajnokság – ismét, hiszen a tavalyit 2020-ból tették át 2021-re, a járvány miatt. Erre az évre a fő célunk ez a verseny, amit Kolumbiában rendeznek meg, de Adriana megpróbálja a felnőtt Európa-bajnokságot is Münchenben. A kvalifikációs szinthez még 14 cm hiányzik, ezt szerintem meg fogja dobni addig, ha nem, a ranglista alapján is kijuthat, hiszen jelenleg Európában a 11. helyet foglalja el a felnőtt ranglistán, és 19. a világranglistán. Mindenképpen úgy gondolom, meglesz a szintteljesítmény, ezzel elméletileg sikerülne az oregoni felnőtt világbajnokságon is indulni, de oda az idén még nem szeretnénk menni.”

A díjazottak (Gergely József felvétele)

A díjazottak (Gergely József felvétele)

2021 legjobbjai, olimpiai sportágak, fiatalabb pionírok: Mikes Emese (kajak), Mihajlo Mitrović (birkózás). Pionírok: Nataša Vuković (birkózás), Pék Zalán (birkózás). Kadétok: Világos Adriana (atlétika), Berkec Dejan (birkózás). Juniorok: Velez Petra (birkózás), Mario Vuković (birkózás). Fiatal felnőttek: Fenyvesi Janka (kajak), Pintér Áron (birkózás). Felnőttek: Barta Éva (kajak), Katona Ádám  (birkózás) és Almási Bence (birkózás).

Nem olimpiai sportágak, pionírok: Reperger Maja (francia-box). Kadétok: Lénárd Zoe (francia-box). Juniorok: Blaskó Zsanett (kick-box), Sarnyai Dániel (kick-box). Felnőttek: Kéri Valentína (kick-box), Zemankó Edvárd (kick-box).

A legjobb klub: Tiszavirág Kajakklub. Csapatsportok: Zenta Labdarúgóklub. Különdíjak: Kocsis István (munkássport – teke), Aleksandar Zelić (munkássport – úszás), Boros Norbert (munkássport – úszás), Gavranović Róbert (munkássport – céllövészet), Szabó Szebasztián (úszás), Nemes Máté (birkózás), Linea Szertornaklub. Polgármesteri köszönőlevél: Táborosi László sporttörténész.