2024. április 25., csütörtök

Kutat és munkagépet adtak át

Ülést tartott Kishegyes község képviselő-testülete – Megújult a községi választási bizottság

Péntek délelőtt rendkívüli ülést tartott Kishegyes község községi képviselő-testülete. Sárközi István, a képviselő-testület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a kormány döntése alapján Szerbia minden önkormányzata köteles volt összehívni a képviselő-testületi ülést, hogy megújítsák a választási bizottságot.

– Kishegyes község állandó összetételű választási bizottsága elnökét, titkárát, helyetteseiket és tagjait felmentettük, majd új összetételű bizottságot neveztünk ki. Megtörténtek a kinevezések, a Vajdasági Magyar Szövetség, a Szerb Haladó Párt és a Szerbiai Szocialista Párt ajánlottak tagokat. Az ülés lehetőségét kihasználva további határozatokat tűztünk napirendre. Ezek közül a legfontosabb a kishegyesi B1-es kutat érinti, az önkormányzat átadta használatra a Komunál Közvállalatnak. Emellett az önkormányzat egy multifunkcionális erőgépet vásárolt, amit mint ingóságot átruházott ugyancsak a közvállalatra – mondta el az elnök, majd azzal folytatta, hogy még egy határozat érintette a közvállalatot: egy munkaköri besorolásnál megváltoztatták a feltételeket.

A képviselő-testület felmentette Kishegyes község helyi foglalkoztatási tanácsának tagjait, és újakat neveztek ki a helyükre. Hasonlóan jártak el az utcák és terek nevének megváltoztatását javasló bizottsággal is. Ez a bizottság összhangban kell, hogy dolgozzon az önkormányzatokat felügyelő minisztériummal, valamint az illetékes nemzeti tanácsokkal, tudtuk meg Sárközitől.

A Komunál Közvállalat nagy hasznát látja mind a B1-es kútnak, mind az új munkagépnek, mondta el lapunknak Zabos Tibor, a közvállalat igazgatója.

– A B1-es kút egy teljes egészében új kút, amely Kishegyesen, a Verbászi út végén épült fel. Erre nagy szükségünk volt, mert a B4-es kút maximális leterheléssel dolgozott, hogy ellássa a feladatát. Az új kútnak köszönhetően tehermentesíteni tudjuk mind a B4-es, mind a B3-as kutat. Ha a jövőben valami meghibásodás miatt kiesne a B4-es kút, akkor a B1-es helyettesíteni tudja. A körgyűrű kiépítésében is nagy szerepe van az új kútnak – mondta el az igazgató, majd azzal folytatta, hogy az új munkagépnek is nagy hasznát látják, hiszen számos feladatot el tud látni.

– Az új erőgép egy multifunkcionális gép, amellyel számos kommunális feladatot el tudunk látni. A géphez számos csatlakoztatható eszközt lehet csatolni, amiket különböző feladatokra lehet használni. A gép már megérkezett, most a csatolható eszközöket várjuk, amiket a beszállító azonnal leszállít, amint megérkeznek Finnországból. Az új gépnek nagy szerepe lesz majd a kaszálásban, mivel rendelkezik egy oldaltaruppal, ami megkönnyíti a kaszálást, és gyorsabban végezni tudunk ezzel a munkával. Lesz egy emelő platformja, amivel a közvilágítás égőit tudjuk lecserélni, valamint lesz egy betonfeltörője, aminek a vízvezeték-szerelésnél látjuk nagy hasznát – mondta el Zabos.