2024. március 28., csütörtök

Új könyvek, új bébimedence

Ülésezett az óbecsei községi képviselő-testület

Az óbecsei községi képviselő-testület pénteken 22. alkalommal gyűlt össze, ezúttal öt napirendi pontról szavaztak a képviselők. Az ülésen elfogadták többek között az óbecsei Népkönyvtár és az óbecsei Đorđe Predin Badža Sportközpont 2022-es évre szóló munka- és pénzügyi tervéről szóló határozatot.

– Ötszázezer dinárt kaptunk új könyvek beszerzésére és folyamatban van ezeknek a könyveknek az összeírása. Az óbecsei Népkönyvtár Zavičaj online elnevezésű projektje tavaly május és december között valósult meg azzal a céllal, hogy kutatási munkán keresztül megismerjük azoknak az óbecsei nőknek a nevét, akik a történelem során munkájukkal hozzájárultak a társadalom számára kiemelten nagy jelentőséggel bíró kultúra, valamint irodalom fellendítéséhez nemcsak országos, hanem nemzetközi szinten is. Ennek a projektnek tavaly nagy sikere volt, jelentőségét a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium is felismerte és támogatta. A projektnek a keretén belül idén szeretnénk létrehozni egy ifjúsági sarkot, ahol a fiatalok tovább tudják folytatni a kutatást egy kellemes környezetben. Azokat a rendezvényeket, amelyeket az elmúlt években is megszerveztünk, idén is szeretnénk megtartani, a tervek szerint 2022-ben is sok színes rendezvénnyel várjuk majd az olvasóinkat – nyilatkozta Lovas Đijanta, az óbecsei Népkönyvtár igazgatója.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

Andruskó Csaba, az óbecsei Đorđe Predin Badža Sportközpont igazgatója elmondta, hogy a sportközpont alapvető tevékenysége nem változik meg. A vezetőség célja továbbra is a látogatók számának a növelése és a szolgáltatások minőségének a megőrzése, illetve javítása.

– Ami az idei nagyobb beruházásokat illeti, a tervek szerint májusban kezdjük meg a kültéri medencekomplexum terültén lévő bébimedence teljes felújítását, ezt a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatásának köszönhetően valósítjuk meg. Szeretnénk egy másik medencét is felújítani, erre idén pályázunk majd szintén ennél titkárságnál. Emellett szeretném még megemlíteni, hogy az óbecsei vízilabda klub komoly tárgyalásokat folytat az indiai vízilabda szövetséggel, amelynek keretében az ottani válogatott Óbecsén tartózkodna mintegy öt hónapon keresztül – közölte az igazgató.