2024. március 28., csütörtök

Online télűzés

A nagykikindai Egység Művelődési Egyesület eredményhirdetése a jelmezverseny kapcsán

A nagykikindai Egység Művelődési Egyesület minden évben a farsangi időszakban jelmezversenyt, télűző felvonulást és kiszebábégetést szervez, de a jelenlegi járványhelyzet miatt az eseményt a múlt héten lemondták. Egyedül a jelmezversenyt tartották meg, de azt is áthelyezték az online térbe. A jelmezekbe bújt gyermekekről készült fényképeket e-mailben várták a szervezők február 6-áig, csütörtökön délután pedig eredményt hirdettek. Tóth Ramóna, az Egység Művelődési Egyesület elnöknője kiemelte, hogy az idén harminckilenc gyermek vett részt a jelmezversenyen.

– Második alkalommal kényszerültünk át az online térbe a jelmezverseny kapcsán. Ugyanúgy, mint tavaly, fényképek beküldésére kértük fel a gyerekek szüleit, oktatóit. Sajnos a járványhelyzet nem tette lehetővé, hogy együtt örüljünk az ötletes jelmezekbe bújt gyermekekkel, valamint, hogy megnézzük a bábelőadást, elűzzük a telet a kiszebáb elégetésével, fánkot falatozzunk és jókat táncoljunk, vigadozzunk, de talán jövőre minderre lesz lehetőségünk – fejezte ki reményét az elnöknő.

Tóth Ramóna azért az online versenyben is meglátta a pozitívumot.

– Nagyon megörültünk annak, amikor megláttuk, hogy a külföldön vagy más helységekben élő tagjaink is jelentkeztek a versenyre gyermekeik fotóival. Ez viszont egy nagyon jó oldala az online térnek, mivel az is részt vehetett a versenyen, aki amúgy nem tehette volna meg, vagy azért, mert messze él, vagy mert az időpont nem felelt meg neki – mesélte Tóth Ramóna.

Az elnöknő a zsűri munkájáról és a gyermekek díjazásáról is beszélt.

– A négy tagú zsűri, Fazekas Vivien, Kristóf Lídia, Csíkos Dávid és én hétfőn este ültünk össze, hogy értékeljük a jelmezeket. Közös döntés született arról, hogy nem rangsoroljuk a gyermekeket, inkább kiemeljük a szerintünk legkreatívabbakat. Fő szempontunk a kreativitás volt, és a karakterrel való játszás, a színészkedés, azaz, hogy a gyermek bele tudta-e élni magát az általa képviselt karakter szerepébe. Őket pluszajándékkal lepjük majd meg, de mindenki, aki jelentkezett, részesül egy kis meglepetésben, amit a megadott lakcímükre küldünk postai úton vagy közös ismerősök által – zárta gondolatait az elnöknő.