2024. április 25., csütörtök

Tízezer eurós adomány

A Wienerberger jóvoltából új felszerelések kerültek a magyarkanizsai egészségházba

Újabb vírushullám közepén vagyunk, Gyólay Karolina igazgatónő szerint, így különösképp örülnek annak a tízezer eurós támogatásnak, melyet a magyarkanizsai székhelyű Wienerberger gyár ajánlott fel, hogy gépeket vásárolhassanak.

A cég szóvivője, HR-es szakembere, Lakanović Tünde pénteken délelőtt, amikor kicsomagolták az új berendezéseket, elmondta, hogy a vállalat számára fontos az egészségügyi ellátás minőségének javítása Magyarkanizsán.

– Az adományunk értéke megközelítőleg tízezer euró, és az egészségházzal együttműködve jött létre ez a sikeres akció. Ők választották ki a szükséges eszközöket, melyeket mi tolmácsoltunk a vezetőségnek. Pillanatnyilag kihívásokkal teli időszakot élünk mi is, akárcsak az egészségügy. A cégünk az életminőség javítására törekszik, nálunk is többen megbetegedtek, így nem volt kérdés, hogy besegítünk-e a lakosság általános egészségmegóvásába – magyarázta Tünde.

Az új készülékek átvételekor (Fotó: Puskás Károly)

Az új készülékek átvételekor (Fotó: Puskás Károly)

Az egészségház igazgatónője megköszönte a támogatást a Wienerberger cégnek és elmondta, hogy a segítségükkel a Covid-rendelő négy puls oximéterrel gazdagodott, ami méri, hogy a vérben mekkora az oxigénszint, ami igen fontos a diagnosztizálásnál, illetve két oxigénkoncentrátort vettek, ezt akkor használják, amikor már fullad a beteg és segíteni kell a lélegeztetésben, továbbá egy EKG és egy defibrillátor is az eszközök között van, melyeknek életmentő szerepük van.