2024. április 24., szerda
TARTOMÁNYI KORMÁNY

A sportszövetségeket 117 millió dinárral támogatják

A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság teljes költségvetése jelentősen megnövekedett a múlt évhez képest. Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár 117 millió dinár értékben adott át szerződéseket a vajdasági sportszövetségek elnökeinek.

– A tartományunkban működő 57 sportági szövetség éves programjainak a finanszírozására 88 millió dinárt különítettünk el, illetve 29 milliót a sportszervezetek speciális programjaira, ami az eddigi legnagyobb programkeret – mondta Dane Basta.

Az egyesület projektjei négy területen valósulnak meg, ezek között szerepel a Vajdaság számára kiemelt jelentőségű nemzetközi rendezvények lebonyolítása, infrastrukturális fejlesztés, a sportág fejlesztéséhez való hozzájárulás, valamint az iskolai és egyetemi sportág megerősítése.

A tartományi titkár gratulált a sportszövetségek képviselőinek, és további eredményes munkát kívánt a sportág fejlesztéséhez és új bajnokok neveléséhez. Véleménye szerint a fiatalok sportolásra való ösztönzése hozzájárul az egészséges társadalom fenntartásához.