2024. április 18., csütörtök

A bábszínház az első lépés a színház felé

Bábszínházi előadáson vettek részt az óbecsei gyermekek

Gyereknevetéstől volt hangos szerdán az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör kisterme, ahol az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület előadását tekintették meg a legkisebbek. A bábszínházi előadáson 58 gyermek vett részt.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

– Egyesületünkben minden évben igyekszünk végigkövetni ünnepköreinket, néphagyományainkat, szokásainkat, így a farsangi időszakban mindig megszervezzük a Maskarádét, ahol jelmezekbe öltözve, játékosan ismertetjük meg a gyerekeket a szokásokkal, a tánccal és a zenével. Ez vár ránk most vasárnap,  február 13-án is. Ehhez az időszakhoz kapcsolódva szerettük volna megörvendeztetni a legkisebbeket is egy bábszínházi előadással, aminek Farsangoló nyulak a címe, előadója pedig az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület. Ez egy olyan alkalom, amikor a gyerekek szüleikkel együtt élvezhetik a játékot, a bábokat, a történetet és ez nagy öröm, felnőttnek és gyereknek egyaránt – mondta Ricz Kasziba Beáta, az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör programfelelőse.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

Mészáros Enikő bábjátékos, az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület vezetője elmondta, hogy egyesületük hét évvel ezelőtt alakult meg és azóta a bábjátékosok létszáma is bővült azzal a céllal, hogy az előadások szebbek és színesebbek legyenek.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

– Egyszer elvittem a keresztfiamat a könyvtárba egy bábszínházi előadásra. Annyira titokzatos volt, hogy a házból vagy a fa mögül kibújik valaki vagy életre kel egy báb, hogy utána én is kedvet kaptam a bábjátékhoz. Négy fiam van, nekik is szerettem volna megmutatni ezt a csodát. Idővel átvettem a Jancsi Bohóc Bábszínházat egy idős óvónőtől, aki előttem vezette. Mindenféle ünnephez, az évszakokhoz próbálunk előadásokat készíteni a háromtól egészen a hét-nyolc éves korosztálynak, akik még az állatmeséket szeretik, de népmesék is vannak is iskolás korosztálynak. A bábszínház az első lépés a színház felé – tette hozzá a bábjátékos.