2024. április 24., szerda

Olvasásra fel!

Az adai Szarvas Gábor Könyvtár decemberben hirdette meg Olvasásra fel! című könyvajánló és képzőművészeti pályázatát. Erre összesen 104 pályázótól érkezett mese-, illetve könyvajánló. Az eredményhirdetés virtuálisan valósult meg. Az óvodás és elsős korosztálytól meseillusztrációkat vártak a pályázatra, amelyre 74 gyermek rajzolt. Közülük 3 óvodás csoportot és 1 elsős osztályt díjaztak. Különdíjban részesült az adai Csipet-csapat óvoda Sóti Éva óvónő vezetésével, a Cukorka csoport szintén Adáról, őket Horvát Éva óvónő készítette fel. A moholi Süni csoportot is különdíjban részesítették, akik Vén Izabella óvónő vezetésével vettek részt a pályázaton, valamint az adai Cseh Károly Általános Iskola 1.b osztályát, amelyet Bajúsz Zsuzsanna tanító készített fel.

Az alsósok 3–3 meséről írtak meseajánlót. A díjazottak: 1. Gordos Emese, az adai Cseh Károly Általános Iskola 4.b osztályos tanulója, 2. Gergely Gregory, az adai Cseh Károly Általános Iskola 3.b osztályos tanulója, 3. Hulló Dóra és Tuba Sára, az adai Cseh Károly Általános Iskola 3.e osztályos tanulói. A könyvtár külön dicséretben részesíti az adai Cseh Károly Általános Iskola 3.e osztályának olvasónaplóit és Göblös Csernai Edit tanítót.

A felsős és középiskolás pályázóktól 3 könyvajánlót vártak. A díjazottak: 1. Pintér Zalán, 8. osztály, Cseh Károly Általános Iskola, Ada, 2. Čerkezović Lara, 8.b osztály, Cseh Károly Általános Iskola, Ada.

A felnőtt és középiskolás olvasók szintén 3 könyvajánlóval pályázhattak. A díjazottak: 1. Kovács Anikó, a zentai Egészségügyi Középiskola 2. osztályos tanulója, 2. Januskó Zita, az adai Műszaki Iskola elsős diákja, 3. Lajkó Szilvia.

A könyvtár minden intézménybe eljuttatja a díjazottak jutalmát, valamint a résztvevők köszönőlevelét. A könyvtár képtárának kirakatában, illetve ablakaiban pedig a járókelők is megtekinthetik a beérkezett gyermekrajzok egy részét. Az adai Szarvas Gábor Könyvtárban hagyományosan a magyar kultúra napján ajándékozzák meg a legaktívabb olvasókat is. 2021-ben a felnőtt részlegen Mészáros Katalin kölcsönözte a legtöbb könyvet, a gyermekrészlegen pedig Rác Kevi Noémi. @sz = csin