2024. március 28., csütörtök

Kezdődik a termálvízzel a próbaüzem

Adán március elseje körül megnyílik a wellnessközpont

Az adai rekreációs központban a wellnessközpont építésének munkálatai a végéhez közelednek. A fürdőépület már teljes egészében elkészült, a parkoló építése még folyamatban van – tudtuk meg Bilicki Zoltán adai polgármestertől. Elmondta, hogy március elseje körül szeretnék üzembe helyezni a wellnessközpontot, amennyiben rendben zajlik a huszonegy napos próbaüzem.

– A wellnessközpont épülete teljes egészében elkészült. A létesítmény átadását gátolja még a parkoló kiépítése, amely a végéhez közeledik. A kivitelező cég nagy ütemben végzi a munkáját, bár a nagy hidegekben nem lehetett betonozni és dolgozni a területen. A hideg idő miatt kitolódott az elhasznált, kimenő víz kivezetésére szolgáló csövek összehegesztése is. Ez nem volt lehetséges a nagy hidegekben, de mostanra már megtörtént, és lefektették a csöveket, amelyek a kimenő vizet eltávolítják az épületből. A napokban beengedik a termálvizet az épületbe, és elkezdődik a berendezések tesztelése, ami huszonegy napot vesz igénybe. A kivitelező cég ugyanis ennyi időt kért arra, hogy teljes körű tesztelést végezzen. Reméljük, hogy nagyobb baj nem fog felmerülni a tesztelés során, és amennyiben ez így lesz, akkor március elseje körüli időpontban megnyithatjuk a wellness épületét és megkezdjük az üzemelést. Az elmúlt hetekben kiépült a gáztalanító berendezés is, amit majd az épület többi gépészeti elemével együtt tesztelnek le. A wellnessközpont számára elkészült a teljes bútorzat is, de azt majd csak a próbaüzem befejezése után rakják a helyére – nyilatkozta Bilicki Zoltán.

Az adai wellnessközpont egyébként egy többszintes létesítmény, amelynek alapterülete 2803,54 négyzetméter a teraszokkal együtt, és néhány száz fürdőző befogadására alkalmas. A fürdőépületben egy-egy relax-, élmény- és gyermekmedencét alakítottak ki. A medencék mellett finn szauna, gőz- és pezsgőfürdő, valamint vendéglők és bolt is várja majd a látogatókat. A létesítmény melletti termálkútból pedig 61 Celsius-fokos termálvíz nyerhető. A wellnessközpont építését Ada község önkormányzata finanszírozza, a beruházó pedig az Adica üdültetési közvállalat.