2024. április 25., csütörtök
TÓTHFALUI HELYI KÖZÖSSÉG

A közvilágítás fejlesztését tervezik

Tóthfalu azon kistelepülések közé tartozik, ahol az utóbbi időben egyre több fejlesztés történik. Bontovics Istvántól, a tóthfalui helyi közösség elnökétől megtudtuk, hogy a falu lakosainak száma 600 főre tehető, mégis mindig létrehoznak valami különlegeset és újat, hogy még élhetőbbé tegyék a települést. Ezáltal is igyekeznek a fiataloknak minél több lehetőséget biztosítani a boldogulásra, hogy igazán otthon tudják érezni magukat ezen az apró, de annál sokrétűbb településen. Bontovics István tanácselnök beszámolt a tóthfalui helyi közösség 2022-es évi célkitűzéseiről is.

– Az anyagi forrás hiánya miatt óriási terveket nem szőttünk az idei évre. Mindenképp olyan dolgokat szeretnénk megvalósítani, ami a falu szempontjából igazán fontos. Ezek közé tartozik elsőként a közvilágítás bővítése. A falu határában található tanyavilág még lakott, szeretnénk, ha ezeken a részeken a közvilágítás megkönnyítené az ott élők mindennapi életét. A fontossági sorrend második helyén áll a földutak mart aszfalttal történő feltöltése, ami szintén a tanyavilágban élők érdekében történne, valamint a földműveseink gördülékenyebb munkavégzését segítené. Nagy hangsúlyt fektetünk idén is a testvértelepüléseinkkel ápolt kapcsolatainkra és együttműködésünkre. Tótfaluban május 28-án egy nagyobb horderejű rendezvényre készülünk, ugyanis ekkor kerül átadásra az újonnan épült tornatermünk, amit szeretnénk egybekötni a hagyományos falunapi főzőversenyünkkel – nyilatkozta a tóthfalui helyi közösség elnöke.

Bontovics István kiemelte, hogy a labdarúgás rajongói már biztosan ismerik a 2011-ben alapított Nyers István akadémiát, ami a kezdetek óta rengeteget épült és szépült. A lovas élményekkel sem lehet betelni, hiszen az Almás-Vasderes Hagyományápoló Egyesület minden évben lovastáborokat szervez, melyeken a környékből érkező gyermekek is nagy számban részt vesznek. Februárban első alkalommal szerveznek hagyományos lósiratást a farsangi mulatság keretein belül. Számtalan kezdeményezésnek ad otthont Tóthfalu, évről évre itt rendezik meg a Dúrmoló népzenei tábort, nemrég épült a Duna-makett, amely a maga kicsinyített másában igazán egyedi a környéken, valamint néhány éve ide telepítették a Tündérkert néven ismert fajtagyűjteményt. A tanácselnök megjegyezte, hogy a település turisztikai célpont is azoknak a látogatóknak, akik egy nyugodt, csendes, mégis látványosságokkal teli napot szeretnének eltölteni az idilli falucskában.

Nyitóképünk korábbi felvétel.