2024. április 20., szombat

A szakszervezetek a járványhelyzet miatt az óvodák bezárást javasolják

A Szerbiai Iskoláskor előtti Nevelési és Oktatási Független Szakszervezet, valamint a GSPRS Függetlenség elnevezésű szervezet képviselői is javasolják, hogy az iskoláskor előtti intézményekben is szünetet rendeljenek el február 14-e és 18-a között – írja a 021.rs hírportál.

Az országos válságstáb számára átadott levélben a szakszervezetek képviselői, az aktuális járványhelyzetre való tekintettel, javasolják Ana Brnabić kormányfőnek és Branko Ružić oktatási miniszternek is, hogy zárják be az óvodákat az ország területén.

Az indoklásuk szerint az intézkedésre a fertőzöttek nagy száma miatt van szükség, valamint azért is, mivel az előrejelzések szerint az aktuális hullám tetőpontját a hónap közepén éri majd el.

– Véleményünk szerint a 2021/2022-es évi iskolanaptár alapján, valamint a jelenlegi járványhelyzetre való tekintettel lehetőség nyílna az intézmények helyiségeinek fokozottabb fertőtlenítésére – áll a szakszervezetek közleményében.

Hozzátették, hogy az intézkedés hozzájárulna a fertőzöttek számának csökkenéséhez az iskoláskor előtti intézményekben is.