2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

A gyermekek biztonságának elsőbbséget kell élveznie

Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap meglátogatta a Tijana Jurić Alapítvány által alapított Eltűnt és Bántalmazott Gyermekek Központját Újvidéken. A látogatás során a központ elnöke, Igor Jurić köszönőlevelet adott át Mirovićnak, mellyel megköszönte a tartományi kormány támogatását, melynek köszönhetően a Központ számos programot valósíthatott meg.

– Mindannyiunknak össze kell fognunk gyermekeink biztonságának és az életéhez való jogának megőrzéséért. Ez egy fontos terület, amelyet előtérbe kell helyeznünk. A Tijana Jurić Alapítvány és az Eltűnt és Bántalmazott Gyermekekért Központ kezdeményezéseinek és javaslatainak köszönhetően sokat tettünk annak érdekében, hogy ez a terület láthatóbbá váljon. Az egyik ilyen kezdeményezésnek köszönhetően 2015-ben törvénymódosítást hajtottunk végre annak érdekében, hogy az illetékes hatósági szervek gyorsabban reagálhassanak az eltűnt gyermekek bejelentésére – mondta Igor Mirović, majd kiemelte, hogy a szervezet a tartományi kormány teljes támogatását élvezi és a továbbiakban is támogatják a Központ programjait.

– Megtiszteltetés számomra, hogy köszönőlevelet kaptam a Központtól, amelynek munkáját az első naptól kezdve támogatom, mert az itt dolgozó embertársaink sokat tettek ennek a fontos területnek a fejlesztéséért, és hiszem, hogy a jövőben is ezt fogják tenni – mondta a tartományi kormányfő.

A Központ elnöke elmondta, hogy a szervezet alapvető feladata a szerbiai gyermekek biztonságának javítása. A szervezet az eltűnt és bántalmazott gyermekek problémájával foglalkozik.

– Elsődleges célunk, hogy a Központ saját helyiségeket kapjon, ahol veszélyeztetett gyerekekkel foglalkozhatunk. Szeretnénk még magasabb szintre emelni a gyermekek internetezési biztonságával kapcsolatos tevékenységünket, valamint fejleszteni az eltűnt személyek nyilvántartását, amelyen belül létrejönne az Amber Alert-rendszer, melynek segítségével gyorsabban tudnánk tájékoztatni a nyilvánosságot az elrabolt gyermekek esetében – mondta Igor Jurić, aki szerint Mirović azzal, hogy segíti a Központot, elkötelezett hazánk gyermekeinek jóléte mellett.