2024. április 20., szombat

Súlyos sérültek a milánói szélviharban

Az erős szél leszakította a központi pályaudvar épületét befedő lemezeket Milánóban hétfőn, az északolasz város más részein négyen súlyosan megsérültek.

A Stazione Centrale pályaudvarban keletkezett kár műszaki felmérése megkezdődött. A helyszínen tartózkodnak a tűzoltók is.

A vasútállomásra történő biztonságos be- és kilépésre folyosókat alakítottak ki.        

Több milánói utcát lezártak, miután a szélben „minden repül" – a helyi sajtó jelentése szerint.

Milánó elővárosában, Settalában 76 éves férfira a szél rádöntött egy fát. Agyrázkódással és végtagtöréssel szállították kórházba. A metropolisz másik elővárosa, Rho egyik terén több személyre a szél kicsavarta fa zuhant rá: 64 éves férfit és 66 éves nőt vittek kórházba, miután a fatörzs rázuhant a mellkasukra.  

Az egyik építési területen dolgozó 35 éves férfit a szél lesodorta az állványról, helikopterrel szállították kórházba.

A lombard nagyvárosban és környékén hétfő reggel óta tartanak az erős széllökések, a szél sebessége elérte az óránkénti kilencven kilométert. A milánói önkormányzat elrendelte a parkok lezárását, és arra szólította fel a lakosságot, hogy kerülje el a város fás részeit és az építkezési állványokat.  

A szél lesodorta a város központjában található Sforza-kastély tetőcserepeit, Segratéban pedig óvodát kellett kiüríteni, miután a szél itt is megrongálta a tetőt.