2024. március 28., csütörtök

Úgy élvezem én a strandot…

A tervek szerint jövőre kezdik meg az óbecsei strand építését

A tervek szerint az idén májusban készül el az óbecsei strand építésének tervdokumentációja és ez az első lépés a projekt megvalósítása felé – mondta Dragan Tošić, Óbecse község polgármestere. A község erre a célra nyolcmillió dinárt kapott a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztériumtól.

– Meg szeretnénk építeni a strandot és az az elképzelésünk, hogy egy kempingezési területet is kialakítunk. Természetesen a fákat nem vágjuk ki, csak a fák körüli bozótot, hogy ezáltal megtisztítsuk a területet. A tervek szerint később típusházakat is építünk majd oda, és a projekt későbbi szakaszában Óbecse község ezeket bérbe adja. 20-30 ilyen házat tervezünk. Becslésem szerint a munkálatok kivitelezéséhez legalább két-három év szükséges – közölte a polgármester.

Az óbecsei községi képviselő-testület tagjai a múlt év végén fogadták el az óbecsei strand, melynek területe mintegy 101.464 négyzetméter, részletes szabályozási tervének kidolgozásáról szóló határozatot. A terv részletesen szabályozza a strand területét, a kempingezési területet és a parkolót. Dragan Tošić elmondta, a községi urbanisztikai osztály jelenleg a meglévő kempingezési terület legalizálására keres megoldást.

– Ez egy 30-40 éves probléma és azt látjuk, hogy az ottani létesítmények bővülnek és azok, akiknek több pénzük van, több helyet is foglalnak el. Nem akarjuk, hogy ez így működjön a Tisza-parton, azt szeretnénk, hogy mindenki egyenlő feltételekkel rendelkezzen, de néhány hónapot még várni kell a megoldásra – mondta Dragan Tošić, majd hozzátette, hogy bontások nem lesznek, hanem tudatják a polgárokkal, hogy ezeknek a létesítményeknek hogyan kellene kinézniük a törvényekkel összhangban. A polgármester kiemelte, hogy ezeket az ingatlanokat nem tudják olyan módon legalizálni, mint a többi létesítményt, mert amikor a Tisza kiárad, akkor a jövőben a községnek kellene megtérítenie a keletkezett károkat.