2024. március 28., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Folytatódik Karlóca felújítása

Pénteken megtartották a karlócai újjáépítési és fejlesztési bizottság ülését, amelyen ismertették Karlóca kulturális és történelmi öröksége megújításának és fejlesztési programjának 2022-re vonatkozó határozattervezetét. Az ülés után Igor Mirović tartományi kormányfő bejelentette, hogy a következő tíz napon belül megkezdődik a Braća Anđelić utca rekonstrukciója.

– Fontos megbeszélést tartottunk, és meghatároztuk Karlóca újjáépítésének programját. Szimbolikusan Dimitrije Anastasijević Sabov, az első szerbiai középiskola alapítója házának rekonstrukciójával folytatjuk a felújítást. A Braća Anđelić utca újjáépítése nagyon fontos, mert ez lehetővé teszi számunkra, hogy a következő években elkezdjük a Branko Radičević tér rekonstrukcióját is. Az idén befejezzük a pátriárkai palota homlokzatát, valamint rendezzük Karlóca tágabb központját – mondta Igor Mirović.

A bizottság ülése után a tartományi kormányfő és Maja Gojković miniszterelnök-helyettes és művelődési miniszterrel együtt felkereste Dimitrije Anastasijević Sabov házát, ahol a tartományi kormány által finanszírozott rekonstrukciós munkálatok folynak.

– Tartalmas megbeszélést folytattunk, és elfogadtuk a 2022. évre vonatkozó munkatervet és programot, amelyet Szerbia kormánya a következő ülésen fogad el. 1,3 milliárd dinárral támogatjuk a felújítást, de mindemellett nagy figyelmet fogunk fordítani erre a helyre, szellemiségünk és műveltségünk helyére – mondta Maja Gojković.