2024. április 25., csütörtök

Szabadkán és Palicson is felhasználhatóak az üdülési utalványok

Azok a polgárok, akiknek sikerült szert tenniük az 5000 dinár értékű üdülési utalványra, Szabadkán és Palicson 27 helyen tudják felhasználni.

Szabadka Idegenforgalmi Szervezetének illetékesei arról beszéltek, hogy ebben az évben nagy hangsúlyt fektettek a vidéki turizmusra és az aktív pihenésre, és remélik, hogy nagy érdeklődést mutatnak majd a turisták e két település iránt.

A Vajdasági RTV tudósítása szerint a 2021-es év a szabadkai és a palicsi turizmusban az egyik legsikeresebb év volt az elmúlt évtizedben, hiszen 30 százalékkal megnőtt a látogatók száma, mint ahogyan az éjszakázások száma is több lett. Az üdülési utalványokat Szabadkán 8, Palicson további 19, míg Mérgesen (Ljutovo) egy objektumban válthatják be.

Ebben az évben 11 nap alatt mind a 100.000 üdülési utalvány talált gazdára. Ezeket az utalványokat egész Szerbia területén több helyen is fel tudják használni a polgárok. Kiemelik, hogy ezeket csak szálláshely lefoglalására használhatják fel, amelyet az üdülés előtt 30 nappal meg kell tenniük. Mindezt megtehetik az e-turista weboldalon keresztül. Az üdülési utalványokat minimum 5 éjszaka foglalására használhatják fel.