2024. április 24., szerda

Vajdasági napok Trebinjén

Kiválóak az idegenforgalmi kapcsolatok a hercegovinai város és a tartomány között

Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár tegnap a tartományi kormány épületében fogadta a Trebinje Idegenforgalmi Szervezet képviselőit. Mint mondta, Trebinje az egyik legjobb példa arra, hogyan fejleszthető a turizmus.

Középen Mirjana Putica és Nenad Ivanišević (Fotó: Dávid Csilla)

Középen Mirjana Putica és Nenad Ivanišević (Fotó: Dávid Csilla)

– A városban csupán az elmúlt tíz évben 10 szálloda nyílt meg, ami jól mutatja, hogy sok turista keresi fel. Ez a találkozó többek között arról szól, hogy megbeszéljük, mikor tartanánk Trebinjén a Vajdasági Napok elnevezésű rendezvényt, amelyet a tartományi kormány támogat. A Trebinje Idegenforgalmi Szervezet képviselőit pedig arra kérem, hogy vegyenek részt a belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Vásáron, amelyet február 24-e és 27-e között rendeznek meg. Trebinje ugyanis megérdemli, hogy figyelmet szenteljünk neki. Ma Szabadkán pedig hercegovinai estét tartanak, ez az egyik ok, amiért most a vendégeink itt vannak, a másik pedig, hogy szeretnénk még jobb kapcsolatot kialakítani Vajdaság és Trebinje között. A Vajdasági Napok elnevezésű rendezvényen mi Vajdaságot úgy mutatjuk be mint a turizmus, az IT-szektor és a digitális mezőgazdaság központját, s főleg a gasztroturizmusra helyezzük a hangsúlyt.

Mirjana Putica, a Trebinje Idegenforgalmi Szervezet igazgatója elmondta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy Újvidéken lehetnek.

– Mi évek óta jó kapcsolatot ápolunk Vajdasággal, és remélem, hogy tovább mélyítjük sikeres együttműködésünket. Ezen a megbeszélésen elsősorban a turizmusra helyezzük a hangsúlyt, továbbá szeretnénk összehozni a trebinjei és az újvidéki gazdasági élet szereplőit. Trebinjét sokan látogatják  Vajdaság területéről, s bízom benne, hogy ez a közeljövőben is így lesz. A város ugyanis gyönyörű, számos látnivalóval, s a tenger is közel van, mindössze 24 kilométerre. Úgy gondolom, hogy minőségi pihenésre számíthat mindenki, aki Trebinjébe látogat – fejtette ki az igazgató.