2024. április 24., szerda

Dán válogatott kapust igazolt a Győr

Sandra Toft a következő idénytől a női kézilabda NB I-ben szereplő Győri Audi ETO-nál folytatja a pályafutását. A dán válogatott kapus a francia Brest Bretagne együttesétől érkezik a klubhoz, s kétéves szerződést kötött az ETO-val – jelenti a Nemzeti Sport Online a klub portáljára hvatkozva.

A friss világbajnoki bronzérmes játékos szerződése felbontását kezdeményezte az idény végeztével a Bresttel, erre volt a szerződésében egy opció.

„Régi álmom válik valóra a Győrbe igazolásommal. Sokszor találkoztam a Győri Audi ETO KC-val ellenfélként, de ezeken a találkozókon többnyire döntetlen született vagy az ETO győzött. Mindig is lenyűgözött az a közeg, ami a klubot körülvette. Remek csarnokban, remek közönség előtt remek csapat szerepel. Olyan klubról van szó, amelynél megalkuvás nélkül, folyamatosan a legmagasabb célok elérésére törekednek. Természetesen már várom a nyarat, de addig is a legjobbamat törekszem nyújtani klubomban, a Brestben, ha úgy hozza a sors, akkor az ETO ellen is!” – nyilatkozta Sandra Toft a klub honlapján.

Mint ismert, a Győr korábban bejelentette, hogy norvég válogatott kapusa, Silje Solberg 2024-ig hosszabbított, míg a francia kapuvédő, Amandine Leynaud az idény végén befejezi a pályafutását.

Az ETO a következő évadnak is három kapussal vág neki.

„Klubunk továbbra is elkötelezett a háromkapusos felállás mellett, azaz csakúgy, mint idén, úgy jövőre is három nemzetközi csúcskapussal, Sandra Tofttal, Laura Glauserrel és Silje Solberggel vágunk neki a szezonnak” – nyilatkozta Bartha Csaba, a győriek elnöke.

Az ETO vasárnap egy másik dán válogatott kézilabdázó, Line Haugsted szerződtetését jelentette be.