2024. március 29., péntek

A gyermek a legnagyobb ajándék

Százötvenegy újszülött kapott ajándékcsomagot Nagykikindán

Hétfőn Nagykikindán a Városháza dísztermében százötvenegy újszülöttnek ajándékozott babacsomagot a nagykikindai Babaklub a községi képviselő-testület jóvoltából. Ennek a támogatásnak szép múltja van, már 2014 óta évente három vagy négy alkalommal szervezik meg ezt az átadót. Hétfőre azokat az újszülötteket várták, akik az óév utolsó három hónapjában, tehát 2021 októberében, novemberében és decemberében születtek. A gazdag csomag egy Babanaplót, egy babatörülközőt, egy pelenkázótáskát, valamint egy többfunkciós etetőszéket tartalmaz.

Az átadón jelen volt Nikola Lukač polgármester, aki hangsúlyozta, hogy a községben mindig támogatni fogják az újszülöttek szüleit.

– Nagykikinda városa mindig igyekezni fog segíteni és megkönnyíteni a szülői élet első hónapjait. A gyermek a legnagyobb ajándék, a legnagyobb érték a szülők és a családtagok számára, de nemcsak nekik, hanem a városnak és az országnak is. A jelenlegi városvezetés mindig is arra törekedett, hogy lehetőségeihez mérten, támogassa a gyermekes családokat, és hogy olyan feltételeket biztosítson számukra, melyek javítanak az életkörülményeiken – mondta a polgármester.

Az átadón jelen volt még Mladen Bogdan, a községi képviselő-testület elnöke is, aki kiemelte, hogy a városházán ezek a csomagosztások a legszebb tevékenységek.

– Az idei adataink azt mutatják, hogy az utóbbi évekhez viszonyítva egyre többen vállalnak gyermeket a községben. Számunkra ez jelentőst visszaigazolást jelent arról, hogy jól végezzük a munkánkat. A város a költségvetéséből egyre többet fordít a gyermekes családok támogatására. Eddig csak az első és a második gyermekre különítettünk el pénzeszközöket, a harmadik gyermekre nem volt programunk, de a Gyermekekért Mozgalom együttműködése a Tri plus szervezettel lehetővé teszi, hogy a nagycsaládosokon is segíthessünk – zárta gondolatait Mladen Bogdan.

A csomagot örömmel fogadták a szülők. A nagytószegi (Novi Kozarci) Tamara Stojkov boldogan vette át a csomagot.

– Alig három hónapja született meg a kislányom, ő az első gyermekem, de szerintem lesz kistestvére is. Ez a csomag nagyon praktikus és értékes is, az etetőszéket, mivel többfunkciós, többféleképpen is használhatjuk, ha nagyobb lesz a kislányom akár rajzolhat is rajta, vagy bármi mást játszat – mesélt a terveiről az édesanya.

A szervezők a következő ajándékátadót április végére szervezik.