2024. április 20., szombat

Kétmillió dinár vállalkozásfejlesztésre

Félszáz kisvállalkozót támogat a csókai önkormányzat

Kedden délben Csókán a Művelődési Ház színháztermében 54 Csóka község területén tevékenykedő kisvállalkozó írta alá az egyszeri vissza nem terítendő támogatásról szóló szerződést az önkormányzattal. A több mint félszáz vállalkozót Mihajlo Popović, a polgármester helyettese és Oláj Tibor, a községi képviselő-testület elnöke köszöntötte. Elismerően szóltak a kisvállalkozók munkájáról, amellyel hozzájárulnak a község gazdasági életének a felpezsdítéséhez, illetve nem mellékes az általuk befizetett adó és járulék sem, amelyből az önkormányzat is részesül.

– December elején írtunk ki pályázatot a község területén élő és dolgozó vállalkozók támogatására kétmillió dinár összegben. A támogatást új gépek, felszerelés, eszközök, nyersanyag beszerzésére fordíthatják a vállalkozók. A vártnál nagyobb volt az érdeklődés, 55-en jelentkeztek. Sajnos, egy pályázó nem mellékelt minden szükséges dokumentumot, ezért volt a pályázata sikertelen. A tavalyi községi költségvetésben kétmillió dinárt irányoztunk elő vállalkozásfejlesztésre. Korábban nem szerepelt a büdzsében ilyen vissza nem térítendő támogatás folyósítása. Idén folytatni fogjuk a vállalkozóink támogatását, a lehetőségekhez mérten nagyobb összeggel segítjük a munkájukat – mondta Oláj Tibor.

Az autómosót fenntartó Tumbász Hajnalka fiatal vállalkozó is pályázott a 37 000 dináros támogatásra. Elmondta, hogy két éve, 2020 augusztusában nyitotta meg vállalkozását a Prosperitati Alapítvány támogatásával.

– Korszerű új gépeket, magasnyomású mosót, ipari porszívót és más eszközöket vásároltunk. Két év után elmondhatom, hogy egyre több munkánk van, a férjem is felmondott a munkahelyén, és az autómosóban dolgozik. A mostani önkormányzati támogatásból polírozógépet szeretnénk vásárolni a gépkocsik fényezésére, amivel bővíteni tudjuk az autómosó műhely szolgáltatásait – nyilatkozta Tumbász Hajnalka.