2024. április 23., kedd

Tíz nap alatt több mint hatszáz fertőzött

Óbecsén hirtelen megugrott az új fertőzöttek száma

Óbecse község területén január 18-a és 27-e között 637 személynél – ebből 104 gyermeknél – igazolták a koronavírus-fertőzést. A tíz nap alatt 17-en szorultak kórházi kezelésre – derül ki Óbecse község Rendkívüli Helyzetekkel Foglalkozó Törzskarának jelentéséből, amelyet az óbecsei Egészségház adatai alapján állítottak össze.

A jelentésből kiderül, hogy hirtelen megugrott a fertőzöttek és a fertőzött gyermekek száma az előző időszakhoz képest. Tavaly december 30-tól idén január 10-ig (12 nap alatt) 108 volt az újonnan fertőzöttek száma (ebből két gyermek), január második felében tíz nap alatt 637 új fertőzöttet regisztráltak.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint a január 27-ei nappal bezárólag Óbecse község területén összesen 6286 személynél regisztrálták a koronavírust. A január 27-ei adatok szerint 549 koronavírus-fertőzött van a község területén.

10 nap alatt összesen 1355 koronavírus-tesztet (antigén gyorsteszt és PCR) végeztek az óbecsei Egészségház covid-rendelőjében, ebből 637 esetben igazolt a teszt pozitív eredményt.

A legtöbb tesztet január 19-én és 25-én végezték, január 19-én 157-et, míg 25-én 172-t. Január 19-én 83 személynél, 25-én pedig 95 személynél lett az eredmény pozitív, azzal, hogy a PCR-vizsgálatok eredménye általában a vizsgálatot követő napon érkezik meg, de az is előfordul, hogy két napot várnak az eredményekre.

A Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény újfalusi épülete, a Szivárvány Óvoda (Kancsár Izabella felvétele)

A Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény újfalusi épülete, a Szivárvány Óvoda (Kancsár Izabella felvétele)

Az Óbecse község Rendkívüli Helyzetekkel Foglalkozó Törzskarának adatai alapján január 26-án a község területén lévő iskolákban és óvodákban összesen 65 volt a fertőzött gyermekek száma, a fertőzött alkalmazottaké pedig 55. Ezen a napon 111 tanuló és hat alkalmazott volt karanténban.

A hivatalos adatok szerint a legtöbb fertőzött foglalkoztatottat a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézményben (15) és az Óbecsei Műszaki Iskolában (10) regisztráltak. A legtöbb fertőzött tanulót az óbecsei Zdravko Gložanski Általános Iskolában és a Sever Đurkić Általános Iskolában regisztráltak, előbbiben 16, míg utóbbiban tíz diák fertőződött meg. A Sever Đurkić Általános Iskolában egy tagozat áttért az online oktatásra.