2024. április 16., kedd

Ünnepre készülnek Magyarittabén

Harminckilencedik alkalommal szervezik meg a Téli találkozók rendezvénysorozatot

Szombaton, január 29-én 19 órakor harminckilencedik alkalommal nyitják meg Magyarittabén a Téli találkozók rendezvénysorozatot. Kerekes József, a helyi közösség elnöke elmondta, hogy tavaly a járványhelyzet miatt nem szervezték meg a rendezvényt.

– A múlt évben, az akkor aktuális járványhelyzet miatt úgy döntöttünk, hogy nem szervezzük meg a találkozókat, de az idén mindenkit szeretnénk kárpótolni ezért. Egy olyan programsorozattal készülünk, amelyben, reményeink szerint, minden korosztály talál magának megfelelő szórakozási lehetőséget – mesélte Kerekes József.

A helyi közösség elnöke beszélgetésünk során arra is kitért, hogy a megnyitón milyen programok várják az érdeklődőket.

– A megnyitóest mindig azt a sokszínűséget mutatja be, amely körbevesz bennünket. Szerepelnek majd a környékbeli művelődési egyesületek képviselői, tehát Szerbittabéről, Tordáról, Magyarcsernyéről, Begatárnokról is érkeznek fellépők, de a mi művelődési egyesületünk is készül – folytatta a helyi közösség elnöke.
Kerekes József a tavaly átadott, Deák Ferencről elnevezett Művelődési Otthon felújítási munkálatairól is beszélt, mely elengedhetetlen helyszíne a magyarittabéi kulturális életnek.

– Az elmúlt időszakban, 2017 óta, kultúrotthonunk egy többfázisos felújításon esett át, ami korszerűsítette és használhatóvá tette ezt az épületet a téli és nyári időszakban is. A legutóbb a színpad padlóját újították fel, a munkát a múlt év folyamán sikerült befejeznünk a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával – zárta gondolatait Kerekes József.

A magyarittabéi Téli találkozók rendezvényei március 19-én zárulnak. A szervezők minden érdeklődőt szívesen látnak, várnak. A szervezők az esemény további programjairól a későbbiekben tájékoztatják a közvéleményt.