2024. április 19., péntek
NAGYKIKINDA

Újabb rendelő várja a felső légúti panaszosokat

Nagy nyomás nehezedik a nagykikindai Covid-rendelőkre. Az utóbbi egy-két napban annyira megugrott a felső légúti panaszokkal érkezők száma, hogy egy harmadik rendelő bevonása mellett döntött az egészségház, áll az általuk kiadott közleményben.

A harmadik rendelőt az ellenőrzésre érkezők számára nyitották meg, hogy ezzel is tehermentesítsék a másik két ambulanciát, amelyek egyike a Mikronaseljén, a másik pedig szintén a Szent Száva utcában található, a Postahivatal mellett. Ebben a két rendelőben ezentúl csak az első vizsgálatra érkezőket fogadják.

Az ellenőrző vizsgálatokra munkanapokon 7-től 20 óráig várják a betegeket. Ők egyébként a rendelő hátsó, udvari bejáratát használhatják, a többi, más problémával, egyéb orvosi vizsgálatokra érkező betegek pedig csak a főbejáratot használhatják.

Az utolsó napon 120 beteg tesztje lett pozitív, ebből 24 esetben gyermeknél igazolódott be, hogy elkapták a koronavírust. A kórházi ápolásra szorulók száma is megugrott, jelenleg 24-en fekszenek a Nagykikindai Közkórház fertőzőosztályán és mindenki oxigénterápiára szorul, közölték az illetékesek.