2024. március 28., csütörtök

Újabb városi óvoda épül

Jó ütemben halad a zajoli óvoda építése, határidő előtt befejezik

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere ellátogatott Zajolra (Sajlovo), ahol megtekintette a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény legújabb óvodáján folyó munkálatokat.

Az új óvoda 1766 négyzetméteres lesz, és miután befejezik a megépítését, 250 gyermeket fogadhat.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

– Elégedett vagyok az látottakkal, a zajoli óvodán folyó munkálatok ütemével. Ez a peremvárosi település egyre városiasabbá válik, egyre több középület van, megépült a helyi közösség épülete, kolostort emeltek és most óvoda is épül. A munkálatok kivitelezői azt mondták, hogy az új óvoda épülete júniusig elkészül, annak ellenére, hogy a határidő a projektterv szerint szeptember, ezért szeretném őket megdicsérni. Az új óvodának köszönhetően a Radosno detinjstvo Gyermekintézmény 250 óvodai hellyel növeli kapacitásait, a létesítmény kb. 1800 négyzetméteres lesz. Megépítése 285 millió dinárba kerül. Arra törekszünk kialakításánál, hogy elegendő parkoló épüljön az objektum környékén, hogy a szülőknek ez ne jelentsen gondot, hiszen nem csak Zajolból járnak majd ide gyermekek, hanem Pirosról és a Jugovićevo városrészből is. Az újvidéki önkormányzat 13 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben a zajoli utcákban épülő szennyvízhálózat és a vízhálózat megépítésére, az aszfaltozási munkálatokra, valamint a közmegvilágítás kialakítására. Mivel Zajol folyamatosan fejlődik, bővül, belekezdtünk egy telek kisajátításába, mert ezen a helyen szeretnénk új általános iskolát építeni, de sajnos gondokba ütköztünk. Az ilyen esetekben, nagyrészt pénzügyi gondok állnak a háttérben, de ezúttal nem erről van szó, hanem arról, hogy a parcella tulajdonosa szerint ezen a helyen nem kell iskolát építeni. Abban reménykedem, hogy idővel sikerül majd meggyőznünk a tulajdonost az iskola jelentőségéről, és akkor megkezdhetjük az oktatási intézmény építési projektjének a kidolgozását – magyarázta Újvidék polgármestere.

Az új óvoda a Felső Zajol utcában épül, két szintes, videofelügyeleti rendszert szerelnek fel, tűzvédelmi riasztóberendezésekkel és légkondicionáló berendezésekkel látják el. A munkálatok kivitelezője a veterniki Montop pro vállalat, az építkezést tavaly júniusban kezdték meg.