2024. március 19., kedd

519 aktív fertőzött Óbecse községben

Az óbecsei Egészségház adatai szerint január 25-én 125 antigén gyorstesztet végeztek, amelyből 59 személynél lett az eredmény pozitív, az 59-ből tizenhét gyermek. 47 PCR-tesztet végeztek és küldték elemzésre a Vajdasági Közegészségügyi Intézetnek. Előző nap, január 24-én 57 PCR-tesztet csináltak. Összesen 58 eredményt érkezett vissza, melyből 36 személynél igazolt a teszt pozitív eredményt, ebből kettő gyermek. Két személyt kórházba szállítottak.

A Vajdasági Közegészségügyi Intézet adatai szerint a január 25-ei nappal bezárólag Óbecse község területén összesen 6138 személynél regisztrálták a koronavírust. A január 25-ei adatok alapján 519 koronavírus-fertőzött van Óbecse község területén. Előző nap 463 aktív fertőzött volt a községben.

Az óbecsei Egészségház illetékesei továbbra is arra kérik a polgárokat, hogy mihamarabb vegyék fel a védőoltást a koronavírus, valamint a szezonális influenza ellen. Ezt minden munkanap megtehetik az óbecsei Egészségházban található oltóponton 8 és 16 óra között, érvényes személyi igazolványt vigyenek magukkal. Óbecsén a polgárok a Sinopharm, Pfizer, AstraZeneca, Moderna és a Szputnyik vakcinák közül választhatnak, az immunizációra nem kell előre bejelentkezni.

Óbecsén egy hivatalos Covid-rendelő működik, amely a valamikori Jodna banja épületében található, de a gyermekorvosi rendelőintézetben és az összes többi egészségügyi létesítményben is kialakítottak egy külön részleget, amely Covid-rendelőként szolgál szükség esetén. A Covid-rendelők hétköznapokon 7-től 20 óráig fogadják a pácienseket, hétvégén pedig 8-tól 18 óráig.