2024. március 19., kedd

Kalapács alá kerülnek az állami földterületek

A nagykikindai községben január 27-éig lehet jelentkezni

A nagykikindai önkormányzatban a napokban írták ki az első körös pályázatot az állami földek bérbeadására vonatkozóan, amelyre január 27-én 15 óráig lehet jelentkezni. Összesen 600 licitegységet és 2.622,1017 hektárnyi földet hirdettek meg egy és tizenöt éves bérleti futamidővel. A község teljes területén lehet földet bérelni. Azok a parcellák is kalapács alá kerülnek, amelyeket 2019-ben és 2020-ban már kiadtak, de a felhasználó a szerződés felbontása mellett döntött. Ez még 10 licitegységet és 27,6395 hektárnyi állami tulajdonú telket jelent. A pályázati dokumentációban a földterületek kezdőárát is megjelölték.

A pályázaton azok a községben élő mezőgazdasági termelők vehetnek részt, akik már legalább három éve regisztrált mezőgazdasági termelők, jelenlegi státuszuk szerint aktívak, három éve a község területén élnek és rendelkeznek legalább 0,5 hektárnyi saját földterülettel. Bérlőnek jogi személyek is jelentkezhetnek, rájuk is ugyanezek a feltételek érvényesek annyi módosítással, hogy nekik legalább 10 hektáros földterülettel kell rendelkezniük.

A bérbe adandó területekről szóló teljes dokumentációba személyesen is betekintést lehet nyerni munkanapokon 8–12 óráig a városházán az információs szolgálatnál vagy a Mezőgazdasági Minisztérium Földhivatalának elektronikus, nyilvános pályázásra vonatkozó webalkalmazásán. Ez az alkalmazás lehetővé teszi az összes érdekelt mezőgazdasági termelő számára, hogy elektronikus úton vehessen részt az állami mezőgazdasági földterületek bérbeadására vonatkozó nyilvános pályázaton. Az alkalmazás a következő linken érhető el: https://upz.minpolj.gov.rs/sadrzaj/. Bővebb tájékoztatás a nagykikindai községházán a 0230/410-175-ös telefonszámon, Božidar Tešinnél is kapható.

A földterületekre licitálni az alkalmazáson keresztül lehet majd február 4-én 12 órától. Az érdekeltek január 24-én déltől a terepen is megtekinthették a bérbe adandó állami parcellákat.