2024. március 28., csütörtök
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Pénteken döntenek az iskolákról

Növekedett az elhunytak és a lélegeztetőgépen levők száma

Branko Ružić oktatási miniszter megerősítette, pénteken közlik a döntést a jövő héten alkalmazandó oktatási modellről. „Nem kell semmilyen drámai határozatra számítani" – közölte, megismételve, hogy az iskolák nem generátorai a tömeges fertőződésnek. Jelenleg elsősorban a koronavírus és az influenzavírusok együttes terjedése okoz gondot, mindenekelőtt a tanárok körében, ám az oktatási rendszer mindenre felkészült – vélekedett Ružić.

Ana Brnabić kormányfő nyilatkozata is arra enged következtetni, hogy nem rendelik el a távoktatásra való általános áttérést. Nem lenne jó teljes egészében áttérni a távoktatásra, fejtette ki az SZRTV-nek Brnabić.

Az aktuális járványmutatókat illetően, a csütörtöki jelentés szerint, az esetszám 17.674 volt, 35.974 koronavírustesztet végeztek el, a pozitivitás aránya 49 százalék. A vizsgált napban hivatalosan 40 Covid-páciens hunyt el, 13.417 a járvány kezdete óta. A kórházakban 3301 Covid-pácienst kezelnek, 142-en vannak lélegeztetőgépen. Vajdaságban 4689 új fertőzést jegyeztek, Újvidéken 1241-et.

Az N1 tv értesülései szerint a Covid-rendszerből korábban kilépett kórházak egyike, a belgrádi Dragiša Mišović Klinikai-kórházi Központ, mától ismét visszakerül a Covid-rendszerbe, egyesek szerint azért, mert a batajnicai Covid-kórház kapacitásai rövidesen betelnek.