2024. április 19., péntek

Újabb nyolc szolidáris lakás talál gazdára

Az Újvidéki Lakhatási Bizottság nemrégiben nyilvánosságra hozta azoknak a pályázóknak a listáját, akik kedvezményezett áron juthattak az önkormányzat által épített, szolidáris lakásokhoz.

A szóban forgó szolidáris lakásokra háromtagú családok pályázhattak, a lakóépület-együttest az Újtelepen építették fel a Momčilo Tapavica utcában. A lakások átlagban 43 négyzetméteresek, a pályázati feltételeknek 81 család felelt meg. A most nyilvánosságra hozott lista végleges, az előzetes listát az önkormányzat november derekán tette közzé.

A szolidáris lakások négyzetméterének az ára 99.000 dinár, és 240 részletben törleszthető.

A háromtagú családok számára kiírt versenypályázaton kívül az önkormányzat a kéttagú családok számára is hirdetett versenypályázatot, ebben az esetben 40 négyzetméteres lakásokról van szó, az öttagú családok négy 59 négyzetméteres lakásra pályázhatnak, hat lakásra pedig négytagú családok tarthatnak igényt.

Az újtelepi lakóépület-együttest 2019-ben kezdték építeni, a most értékesített szolidáris lakásokon kívül, ezek közül a szóban forgó létesítményben még két üres lakás maradt, ezeket piaci áron értékesíti az önkormányzat – olvasható a 021.rs hírportálon.

Emlékeztetőül, az Újvidéki Lakhatási Ügynökség tavaly ősszel versenypályázatot írt ki még egy szolidáris lakóépület megépítésére, a tender sikeres volt, kiválasztották a kivitelezőket, a tervek szerint 27 szolidáris lakás épül majd az új objektumegyüttes keretében.

A Momčilo Tapavica utcában a következő időszakban további hat lakóépületet emelnek majd, amelyekben 173 szolidáris lakást alakítanak ki.