2024. március 29., péntek

Medvegyev meccslabdáról fordított

Az Australian Openen ma a negyeddöntő utolsó meccsei voltak műsoron, és az elődöntőt Danyiil Medvegyev, Sztefanosz Cicipasz, Iga Świątek és Danielle Collins harcolta ki.

Cicipasz meglepően könnyed győzelmet ünnepelt az olasz Sinner ellen. A mérkőzés két órát sem tartott, az olasznak pedig egyetlen breaklabdája sem volt. Medvegyev sokkal nehezebben, öt játszmában, 4 óra 40 perc alatt, 0:2-ről fordítva és meccslabdát is mentve győzte le a 21 éves kanadai Auger-Aliassime-et. Az orosz ötödször elődöntős a nagy tornákon, s eddig csak egyszer, 2020-ban New Yorkban Dominic Thiemtől kapott ki.

Świątek kemény meccsen, a 12 kettős adogatási hiba ellenére győzte le az észt Kaia Kanepit, Collins pedig beállította egyéni legjobbját, a 2019-es melbourne-i elődöntőt, amikor a cseh Petra Kvitovától kapott ki.

Danyiil Medvegyevnek az utolsó pillanatban sikerült feltüzelnie magát (Fotó: Beta/AP)

Danyiil Medvegyevnek az utolsó pillanatban sikerült feltüzelnie magát (Fotó: Beta/AP)

Holnap a női elődöntő lesz műsoron Barty–Keys és Świątek–Collins párosítással. Az egymás közötti mérleg szerint a világelső Ashleigh Barty 2:1-re vezet a kiemelés nélküli Madison Keys ellen, míg a 7. kiemelt Świątek nyerte az eddigi egyetlen csatát a 27. kiemelt Collinsszal szemben. Akárhogyan is záródik a torna, biztosan új női bajnokot avatnak, ami mellesleg a férfitornára is érvényes.

MELBOURNE. – A férfitorna negyeddöntőjében: Medvegyev–Auger-Aliassime 6:7, 3:6, 7:6, 7:5, 6:4, Cicipasz–Sinner 6:3, 6:4, 6:2. Nők, negyeddöntő: Świątek–Kanepi 4:6, 7:6, 6:3, Collins–Cornet 7:5, 6:1.