2024. április 19., péntek

Csökken a vakcinagyártók részvényeinek az értéke

A vakcinagyártók új oltóanyagok előállítását ígérik, amelyek hatékony védelmet nyújthatnak a koronavírus új variánsaival szemben, de a Covid-19 és az influenza együttes jelenléte ellen is hatásosak lehetnek. Ennek ellenére a piaci mozgások arra utalnak, hogy a Biontech és a Moderna vállalatok perspektívái sem kecsegtetőek, hiszen a cégek részvényeinek az értéke az utóbbi egy hónapban folyamatosan csökken.

A vakcinák nem garantálják a hosszútávú immunitást, nem védenek a fertőzés továbbadásától, de továbbra is hatékonyak a súlyosabb szövődmények kialakulása ellen. A befektetők azonban, úgy tűnik, nem reménykednek abban, hogy a vakcinagyártók jövedelme megnövekszik – közli a B92 a Jutarnji List információira hivatkozva.

A német Biontech részvényeinek értéke csak ma 11,5 százalékot esett, egy év alatt pedig 41,8 százalékos csökkenést mutatott. A Pfizer részvényeinek értéke is enyhe csökkenést mutat. A Moderna részvényeiért korábban 460 dollárt is fizettek, jelenleg azonban csak 150-et érnek – közli a B92.