2022. december 9., péntek

Továbbra is támogatják a családsegítő szolgálatot

Tegnap tartotta meg 82. ülését a zombori városi képviselő-testület, melyen tizenöt napirendi pontot vitattak meg. A testület tagjai többek között jóváhagyták, hogy 2022-ben is finanszírozzák a gyermekvállalást támogató, családsegítő szolgálat intézkedéseit. A Vöröskereszt zombori szervezetén keresztül működő szolgálat 2018 óta nyújt mosodai és vasalási szolgáltatást Zomborban, valamint munkalehetőséget biztosít egyedülálló szülők, két vagy több gyermeket nevelő szülők, valamint idősebb szülők számára.

Az ülésen jóváhagyták a Gerhard Németek Humanitárius Egyesülete által szervezett Tanulj németül projekt támogatásának folytatását. A projekt a Vera Gucunja Iskoláskor Előtti Intézmény kétnyelvű csoportjában valósul meg.

A tanács tagjai elfogadták továbbá a város területén működő nemzeti kisebbségek – nemzeti közösségek identitását ápoló egyesületek programjainak és projektjeinek támogatására vonatkozó nyilvános pályázati kiírás előterjesztését, melyre 2.000.000 dinárt különítettek el. A pályázatot január 28-án írják ki.