2024. március 29., péntek

Tragikus nyolcaddöntő az Afrika-kupában – VIDEÓ

Legkevesebb nyolcan elhunytak és mintegy negyvenen megsérültek hétfőn Yaoundében, ahol a labdarúgó Afrika Kupán a házigazda Kamerun és Comore-szigetek válogatottja találkozott a nyolcaddöntőben. A tragédia a mérkőzés előtt mintegy 45 perccel történt, amikor egyelőre tisztázatlan okból az egyik bejáratnál a tömeg a korlátokat benyomva rendezetlenül próbált bejutni a stadionba. A 60 ezer helyre a járványügyi előírások miatt 48 ezret engedtek be, a kívül rekedt, feldühödött tömeg azonban megrohamozta a bejáratot, és a dulakodás során legkevesebb nyolcan életüket vesztették – jelenti a FoNet. 

Az összecsapást a történtek ellenére megrendezték, Kamerun 2-1-re legyőzte a vészkapussal felálló Comore-szigeteket (Toko Ekambi 29., Aboubakar 70., ill. M'Changama 81.).

A rendkívüli mérkőzésen a kapusok kiesése miatt a balhátvéd, Chaker Alhadhur védett – nem is akárhogyan! –, és amely a 7. perctől kezdve emberhátrányban játszott csapatkapitánya kiállítása miatt – írja a Nemzeti Sport.

Kamerun bekerült a legjobb nyolc közé, ám Comore-szigetek válogatottjának teljesítménye és mutatott produkciója minden elismerést megérdemel, jelentik a sporthírek. A legjobb nyolc között Kamerunra a torna másik újonca, a kora este Guineát búcsúztató Gambia vár majd, a találkozót szombaton rendezik Doualában.