2024. április 25., csütörtök

Mali: Indokolt intézkedés volt a 100 eurós támogatás fiatalok számára

A 100 eurós állami támogatást eddig 968.000 fiatal igényelte – közölte Siniša Mali pénzügyminiszter.

A miniszter hozzátette: ez a támogatás teljes mértékben indokolt gazdasági intézkedés, amely ösztönzi a fiatalokat, és megmutatja, mennyire erős és stabil az ország, írja a 021 hírportál.

– Célunk az volt, hogy kellemes hangulatot teremtsünk, optimizmust terjesszünk a fiatalok körében, hogy lássák, az állam támogatja őket, erősek, stabilak vagyunk, van erőnk segíteni őket – mondta Mali.

Hozzátette, a fiatalok azt mondták, hogy különböző célokra költik el ezt a pénzt. Van, aki kriptovalutákba fektet be, van, aki könyvet vásárol, vizsgát, nyelvtanfolyamot fizet, van, aki meghívja vacsorázni a barátnőjét, esetleg sportfelszerelést vásárol, vagy autóra spórol.

– Ez tehát pozitív intézkedés, mert optimizmust sugároz, az állam pedig megmutatja, mennyire fontosak számunkra a fiatalok. Aleksandar Vučić elnök azt is elmondta, hogy ez felelősséget ébreszt a fiatalokban, mert sokak számára ez lesz az első pénz, amit kapnak. Ez felelősséget és kötelezettséget is ébreszt a pénz megfelelő kezeléséhez – mondta Siniša Mali.

A miniszter hangsúlyozta: ez a pénz az általános forgalmi adón keresztül visszakerül majd a szerb gazdaságba, azaz a költségvetésbe.