2024. március 29., péntek

Ünnepel az Újvidéki Színház

Az intézmény január 27-én ünnepli 48. születésnapját. Ebből az alkalomból a zentai és a szabadkai színházak vendégszerepelnek, fellépéseik szinte hagyományosak a születésnapi héten, és az Újvidéki Színház társulatával együtt ünnepélyesebbé teszik az eseményt.

Az ünneplés már tegnap megkezdődött a Tündér Míra című produkcióval, amelyet a legkisebbek élvezhettek. Ebben a színdarabban az Újvidéki Színház társulatának tagja szerepelnek, Krizsán Szilvia rendezte, és a Zentai Magyar Kamaraszínház adta elő.

Ma, január 25-én 19 órakor Barácius Zoltán Értelemmel, érzelemmel című könyvének bemutatójára várják a közönséget, egy nappal később pedig a Szabadkai Népszínház Három nővér című előadása következik, Sebestyén Aba rendezésében. Ez az előadás is 19 órakor kezdődik.

A születésnapon, január 27-én tekintheti meg a közönség Az idióta című darab első ismétlését, amelyet Andrej Cvetanovszki macedóniai rendező állított színpadra.
Szombaton 19 órakor a Kosztolányi Dezső Színház Szabadkai szecesszió című vendégjátéka zárja a születésnapi hetet, Zlatko Paković rendezésében. Belépőjegyek a www.uvszinhaz.com/sh weboldalon foglalhatók, vagy a 021/525-552-es és a 021/657-25-26-os telefonszámokon.