2024. április 24., szerda

Bezárta kapuit a Jégerdő

Negyvenezren korcsolyáztak az újvidéki, belvárosi parkban

A hangzatos, Jégerdő elnevezésű téli eseményegyüttes a hétvégén bezárta kapuit. A hagyományos rendezvényt, amelynek központi eleme a Duna parkban összeszerelt, több ezer négyzetméteres korcsolyapálya, tavaly december 17-én nyitották meg. A szervezők eleinte január derekára tervezték a kapuzárást, de – mint ahogy az várható is volt – az időjárási viszonyok tükrében egy héttel kitolták azt. Most, amikor a hőmérséklet árnyékban nappal sem emelkedik fagypont fölé, mégis véget vetettek a téli bulinak.

A járványügyi intézkedések betartása mellett az immár hatodik alkalommal megtartott eseményének a harmincnyolc napja alatt több mint 40 ezer korcsolyázó fordult meg a szabadtéri korcsolyapályán.

Az esemény látogatottsága legalább háromszor akkora volt, mint a regisztrált korcsolyázók száma, hiszen a Duna parkban nemcsak a polgárok, hanem a város vendégei is megfordultak a rendezvény ideje alatt. Az idén a legkisebbek számára megrendezték a már hagyományosnak számító, Gyermekszilveszterezést, aznap a Duna parkból több száz színes, a gyermekek üzeneteivel teleírt léggömböt eresztettek szélnek.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Társadalmi felelősségvállalásuk bizonyítékaként a szervezők egyes rendezvények bevételét humanitárius célokra fordították. Az idén a Téli városban dobozokat helyeztek ki, a cerebrális paralízisben szenvedő gyermekek gyógykezelésére gyűjtöttek pénzt.

A Vajdasági RTV-vel együttműködve az előző évekhez hasonlóan az idén is megszervezték az Édesség a barátomnak elnevezésű eseményt, melynek során gyárilag becsomagolt édességeket gyűjtöttek, ezt a város és a környező települések egészségileg és szociálisan hátrányos gyermekei kapták.

A számos esemény sorában a korcsolyázás népszerűsítésére is találtak módot a szervezők, ugyanis az óvodákkal és iskolákkal együttműködve több mint négyezer újvidéki és a tartomány más településeiről kísérőikkel érkező gyermek számára ingyenes korcsolyázást biztosítottak. Tekintettel az egyre nagyobb érdeklődésre, az idén ismét megszervezik.