2024. április 25., csütörtök

Változás a tehergépjárművek közlekedési rendjében

A Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárságának Energetikai és Közlekedési Szolgálata ideiglenesen megváltoztatta azoknak a tehergépjárműveknek a közlekedési rendjét, amelyek össztömege meghaladja a 7,5 tonnát. A változás pénteken, 2022. január 21-én lép életbe, és a következőket foglalja magában:

– Azokat a tehergépjárműveket, amelyek megengedett össztömege meghaladja a 7,5 tonnát, és amelyek a Zombori út irányából közlekednek a városközpont felé, a Zombori út, a Zágráb utca és a Preradović utca kereszteződésében kötelezően jobbra, a Zágráb utca irányába terelik.

– A Bajai úton keresztül érkező tehergépkocsikat a Bajai út, a Karađorđe út, a Preradović utca és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében jobbra, a Preradović utcába terelik.

– A kelebiai szerb–magyar határátkelőnél található körforgalomban a tehergépjárműveknek tilos az Edvard Kardelj út felé kanyarodni.

– Azon tehergépkocsiknak, amelyek a Franjo Kluz utca irányából közlekednek az ipari övezet felé, kötelezően le kell fordulniuk jobbra, a 13. új utcába, amely párhuzamos a Batina utcával, és az ipari övezetben található.

– A szállítmányozók csak abban az esetben használhatják a kelebiai határátkelő felé vezető sávot, ha az ülések és a jármű raktere üres, illetve ha nem szállítanak terhet.

– Kivételesen, a közigazgatási hivatal közlekedési ügyekben illetékes szerve, az érdekelt természetes vagy jogi személy, illetve vállalkozó indokolt kérésére határozattal engedélyezheti a behajtást abba az övezetbe, ahol a 7,5 tonna összsúlyt meghaladó tehergépkocsiknak tilos közlekedni – áll a szolgálat szerkesztőségünkbe eljuttatott értesítésében.