2024. április 19., péntek

Deli Andornak két szakbizottsági hely jutott

Sikerként könyvelhette el a Fidesz, hogy el tudta érni – kilépése ellenére az Európai Néppártból –, hogy a képviselőcsoport tagját, Járóka Líviát, az EP alelnöki tisztségére jelöljék. A későbbi szavazás során az alelnökválasztás második fordulójában Járóka Lívia visszalépett az alelnökjelöltségtől Roberts Zile, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) jelöltjének javára.

„A fideszes EP-képviselők az ECR jelöltjét támogatják annak érdekében, hogy az európai demokratikus jobboldalnak legyen képviselete az Európai Parlament vezető testületében" – írták keddi közleményükben.
A szakbizottsági helyek újraosztásáról szóló pénteki megmérettetést is sikeresen zárta a jobboldali képviselőcsoport. „A Fidesz európai parlamenti képviselői számos, az EP működése szempontjából jelentős szakbizottsági tagságot kaptak. Ezzel a párt európai parlamenti képviselőcsoportjának, a magyar képviselőcsoportok között egyedüliként, teljes rálátása van az EP jogalkotási folyamataira" – írták ezzel kapcsolatban szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben.
Deli Andor, a Fidesz vajdasági EP-képviselője a közlekedési és idegenforgalmi (TRAN), valamint a költségvetési (BUDG) bizottságban kapott helyet.