2024. április 19., péntek

Három órát várkoznak a Magyarországra igyekvők Horgosnál

Torlódás alakult ki a Horgos–Röszke autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán vasárnap reggel – közölte a rendőrség a honlapján. A Szerbia felől személygépkocsival vagy autóbusszal Magyarország felé tartóknak egyaránt kb. három órát kell várakozniuk. Ellenkező irányban, a Szerbiába tartó oldalon a személygépkocsi- és az autóbusz-határátkelés sem gyors, egyórás várakozással jár.

A police.hu emlékeztet, hogy a gyorsabb határátlépés érdekében az utazók választhatják a kübekházi, tiszaszigeti, röszkei vagy ásotthalmi közúti határátkelőhelyet, valamennyi 7 és 19 óra között fogadja az utasokat.
Az MTI szerint intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, ahol a személygépkocsival Románia felé tartók és az onnan érkezők egyórás várakozásra számíthatnak. A gyorsabb határátlépés érdekében itt a nagylaki vagy a kiszombori közúti határátkelőhely felé lehet kerülni, azok egész nap fogadják az utasokat.
Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.