2024. március 29., péntek

Dačić: Hatékonyan fellépni azok ellen, akik az államfő biztonságát veszélyeztetik

Ivica Dačić szerbiai parlamenti elnök arra inti az illetékes állami szerveket, hogy a legkomolyabban foglalkozzanak mindazokkal az információkkal, melyek szerint veszély fenyegeti Aleksandar Vučić államfő biztonságát, és tartóztassák le mindazokat, akik emögött állhatnak. Dačić szerint az állam csak ilymódon bizonyíthatja hatékonyságát.

Mindezt újságírói kérdésekre válaszolva nyilatkozta Leskovacon, ahol az SZSZP vezetőjeként a jablanicai és piroti körzet községi és városi vezetőségével találkozott.

Bejelentette, hogy a rendkívüli képviselőházi és helyi önkormányzati (egyes helyeken) választásokat február 15-én írják ki, míg az elnökválasztás meghirdetése március 2-én esedékes. A Tanjug értesülése szerint Dačić hozzáfűzte, hogy az önkormányzati választást és az elnökválasztást ő írja ki, míg a köztársaság elnöke hirdeti ki a rendkívüli parlamenti választásokat.

– Az a célunk, hogy a választást minden szinten április 3-én ejtsük meg, még akkor is, ha az alkotmányos és törvényes előírások különböző határidőket látnak elő a kihirdetés és a választás napja között – mondta újságíróknak Ivica Dačić.