2024. március 29., péntek

Kétszáz millió a stadion felújítására

A városi Tulajdonjogi Hivatal lezárta legújabb versenypályázatát, amelyet a Novi Sad Labdarúgó Klub heréskerti stadionjának a felújítása érdekében írtak ki.
Az önkormányzat által kiírt versenypályázaton az újvidéki Intec, az A.R.J. Techology, a Neo inžinjering, valamint a valjevói Frenki alarm vállalatok nyertek, ők 100.000 dinárral alacsonyabb áron kínálták fel a rekonstrukciós projektjüket, mint a pályázatban eredetileg feltüntetett, kifizetésre szánt legnagyobb összeg.

Az újvidéki Amkor, Best izgradnja, Protech integra és a Struja vállalatok csoportosulása olcsóbb ajánlatot (180.580.279,49 dinár) tett a felújítási munkálatok kivitelezésére, de a pályázatukat elutasították. Az elbírálóbizottság azzal indokolta meg a pályázat elutasítását, hogy a fent említett vállalatok által felkínált videofelügyelő rendszer műszakilag nem felelt meg a versenypályázatban megfogalmazott követelményeknek – olvasható a 021.rs hírportálon.

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

(Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A rekonstrukciós projekt előirányozza azt, hogy a Novi Sad Labdarúgó Klub stadionjában felújítják a lelátókat, új szennyvízhálózatot, áramvezetékeket és vízvezetéket vezetnek be az objektum területére, valamint megújulnak a mellékhelyiségek, öltözők és az illemhelyek is. A munkálatok költsége összesen 204.826.028,04 dinár, ezt az önkormányzat a városi költségvetésben biztosítja.

A felújított, heréskerti stadion kapacitása 2008 ülőhely lesz, a munkálatok elvégzésére 12 hónap áll a kivitelezők rendelkezésre.