2024. március 29., péntek

A természet ajándéka

Emlékőrzők után anyatejes szappan

Marinković Ibolya emlékőrzőit már bemutattuk lapunk hasábjain. A fiatal kézműves második gyermeke születését követően kezdett el egyedi ékszerekkel, dísztárgyakkal foglalkozni. Vállalkozásával elsősorban a szülőket igyekezett megszólítani, hisz az ékszerekbe a csecsemők köldökcsonkját, hajtincsét, az első fogacskáit helyezi el, emellett anyatejes medálokat is előállít, amik rendkívül népszerűek lettek. Most kínálatát egy újabb termékkel gazdagította, anyatejes szappant készít, aminek nemcsak a csecsemők, hanem az anyák bőrápolásában is lehet szerepe.

Erről a Szerbiában egyedi vállalkozásról nyilatkozott lapunknak Marinković Ibolya.

– Az év elején nagynéni lettem, ugyanis az Angliában élő ikertestvéremnek gyermeke született. Én voltam az első, aki meglátogattam, és míg ott voltam, elkezdtem gondolkodni azon, hogy az anyatejet hogyan tudnám a medálok mellett más módon is megőrizni. Egy horvátországi oldalon láttam, hogy anyatejes szappanokat is készítenek, és ez nagyon megragadta a fantáziámat. Elkezdtem receptet keresni, de nem találtam, viszont utánanéztem, hogyan készül az egyszerű glicerines szappan, és ez alapján kezdtem el kísérletezni. A szappan alapját tehát a glicerin képezi, és ehhez adom hozzá az anyatejet, valamint a különféle illóolajokat. A csecsemők bőrének jót tesz, de ekcéma, vagy különféle bőrprobléma esetén felnőtteknek is ajánlott, hisz jótékony hatása van. Az anyatejes szappan teljes egészében természetes termék – fogalmazott Marinković Ibolya.

Beszélgetőpartnerünk emellett elmondta, hogy a Handmade Memories nevet viselő Facebook-oldala követőinek már bemutatta a terméket, és ugyan egyelőre még nem indultak meg a rendelések, de jó fogadtatásra talált.

– Az anyatejes szappanok rendelése még nem indult meg, mivel szeretném minél jobban kitanulmányozni a készítést.  Emellett a tesztelésre is szeretnék több időt szánni, mivel nem akarok a vártnál gyengébb minőségű terméket eladni. Magamon is tesztelem, és ha úgy érzem, tökéletes, akkor szeretnék nagyobb hangsúlyt adni a reklámozásnak és a rendeléseknek is – mondta Marinković Ibolya.