2024. április 18., csütörtök

Palics a legvirágosabb határon túli település

Palics nyerte a 2021-es év legvirágosabb határon túli települése díjat, a Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal meghirdetett Virágos Magyarország elnevezésű versenyén. Az erről szóló elismerést kedden vette át Dobó Márta, a palicsi helyi közösség tanácsának elnöke Sáfrány Attilától, a magyarkanizsai LandART civil szervezet képviselőjétől, ugyanis e szervezet a verseny vajdasági koordinátora.

Sáfrány Attila az átadón elmondta, hogy Magyarországon a verseny nagy múltra tekint vissza, de a határon túli települések csak a tavalyi évben kaptak először lehetőséget, hogy részt vegyenek a megmérettetésen. Vajdaságból kilenc település, Palics mellett Magyarkanizsa, Törökkanizsa, Óbecse, Zenta, Csóka, Magyarittabé és Szenttamás pályázott, és közülük egy szakmai zsűri találta Palicsot a legvirágosabb településnek. Dobó Márta a díj kapcsán örömét fejezte ki.

– Úgy gondolom, minden palicsinak örömére szolgál ez a díj, hiszen már nagyon régóta élvezhetjük azt a parkot, amelyben előszeretettel sétálunk, és az elmúlt években egyre csak szépült. Ez a törekvés azonban nemcsak a parkra mondható el, hanem a védősávra is, valamint a lakóövezetben is azt szeretnénk, ha minél több virágos utca és tér lenne – mondta az eseményen a tanácselnök, és hozzátette, hogy a díjjal pénzjutalom is jár, amelyet Palics további zöldítésére fordítanak.