2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Csaknem 800.000 euró mezőőri szolgálatokra

A zombori Anaconda Security és a Frontman Security nyújt mezőőri szolgáltatásokat a következő három évben. Zombor 2021 végén megnyílt közbeszerzési eljárása lezárult. A rendelkezésre álló dokumentáció szerint a nyertes ajánlat értéke áfával együtt 93,5 millió dinár, ami a mai árfolyam szerint mintegy 800.000 euró.

A kiválasztott ajánlatot közösen nyújtotta be két vállalkozás, melyből az egyik a Dejan Kondić tulajdonában lévő Anaconda Security, mely az előző időszakban már irányította a mezőőrszolgálatot, a másik pedig a szintén zombori Frontman Security, amelynek tulajdonosa Aleksa Kondić.

A megállapodás szerint az Anaconda Security 60 százalékban vesz részt a megrendelt munkák elvégzésében, a humánerőforrás és a szükséges eszközök biztosításával. A Frontman Security kötelezettségei pedig kizárólag a hiányzó mezőőrök biztosítása lesz.

A lakossági felhívásban szereplő lakott helyek listája 35 mezőőr bevonását irányozza elő. A legtöbb őrt a város területére tervezik (15), három Bezdánban végez majd felügyeletet, Kerényben (Kljajićevo), Sztapárban és Őrszálláson (Stanišić) pedig két mezőőr lesz. A fennmaradó pozíciókat egy-egy felelős személy tölti majd be. A zombori mezőőrszolgálat várhatóan mintegy 107 ezer hektáros területen végez felügyeletet. A számítások alapján az alkalmazott őrök havi bruttó fizetése 66.666 dinár lesz.