2024. április 19., péntek

A jobb iskolai teljesítményért

A bácskossuthfalvi iskolában új bútorokkal kezdték meg a második félévet

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-n keresztül, Magyarország Kormánya Nemzetpolitikai Államtitkárságának a támogatásával iskolai bútorokat vásárolt a bácskossuthfalvi Id. Kovács Gyula Általános Iskola a közelmúltban, aminek köszönhetően két tanteremben is korszerű, kellemes közeg várja a diákokat.

Dr. Crnkovity Gábor iskolaigazgató elárulta, hogy összesen egymillió forint értékben volt lehetőségük a bútorzatukat felújítani, és ennek tudatában terveztek előre. Több árajánlatot is kértek, és legnagyobb örömükre az egyik helyi vállalkozó feltételei voltak a legkedvezőbbek.
– A Nemzeti Újrakezdés Program oktatási célú tevékenységeinek támogatása elnevezésű projektum keretében meghirdetett pályázatnak köszönhetően sikerült megújítanunk az iskolánk bútorzatának egy részét, új, polcos szekrényekre tudtuk lecserélni intézményünk legrégibb, az évtizedek alatt már többször is javított és igencsak tönkrement tárolóit. A támogatásnak köszönhetően a műszakitanárnőnk, Szabó Kis Csepegi Ella óráin felhasznált tanszertár, a bemutatókhoz szükséges eszközök kaptak ízléses szekrényeket. Két nagyobb szekrény között polcokat alakíttattunk ki a kivitelezővel. Illetve a napközi foglalkozás terme modern fiókos tárolókkal gazdagodott, tanárnőnk, Egri Bodó Brigitta felmérte a szükségleteket, majd a tapasztalatai alapján rendeltünk meg. Ebben az esetben játékoknak, ügyességfejlesztő eszközöknek kellett megfelelő bútorzatot kialakítani, hogy ezeket a kreatív időtöltéshez szükséges dolgokat ne érje por, és rendszerezve legyenek. Miután több helyről is kaptunk árajánlatot, a legkedvezőbbet benyújtó, falunkbeli céggel kötöttünk szerződést. Ez azért is fontos számunkra, mert a Bácskossuthfalván működő iparhoz járultunk hozzá a vásárlással – fogalmazott az igazgató, hozzátéve, hogy bizakodással és megkönnyebbülten kezdték el a tanévet, hogy nem kell az online térbe költöznie az oktatásnak. Szerencsére a bácskossuthfalvi iskolában a megbetegedések száma nem mondható drasztikusnak, és nem akadályozza a munkát.
– Lassan felvesszük a második félév lendületét, és igyekszünk felkészülni a diákokkal a versenyekre. Két községi megmérettetésnek is a helyszíne leszünk ebben az évben is, a magyar- és a közlekedési versenyt bonyolítjuk le. Illetve nagyon bízunk benne, hogy idén is meg tudjuk szervezni a diákszínjátszó találkozónkat április környékén. Ami az iskolánk infrastruktúráját illeti, az előttünk álló időszakban a tornaterem nyílászáróinak a cseréjét szeretnénk folytatni, amennyiben lehet, befejezni tartományi támogatással. Egy következő alkalommal pedig szigetelni kell az épület külső falazatát – tette hozzá a bácskossuthfalvi iskola igazgatója.


@fo= Kazinczy Paszterkó Diana
@kep= Dr. Crnkovity Gábor iskolaigazgató és Egri Bodó Brigitta, a napközi foglalkozás tanára az új tárolók előtt