2024. április 19., péntek
NAGYBECSKEREK

Egyre több a koronavírusos eset

A nagybecskereki Đorđe Joanović Közkórház igazgatója, dr. Igor Kitaresk közleményt adott ki, melyben kiemelte, hogy jelenleg 39 koronavírussal fertőzött beteget ápolnak az intézményben.

– Az elmúlt napokban növekedett a vizsgálatra jelentkezők száma, az elmúlt 24 órában 18 pácienst vettünk fel, és ilyen már rég nem történt. Ha megvizsgáljuk az oltatlanok és oltottak arányát, akkor azt mondhatom, hogy 10 oltatlanra 1 oltott páciens jut. Három beteg lélegeztetőgépre van kapcsolva – hangsúlyozta a kórházigazgató.

A kórház igazgatója közleményében kitért arra is, hogy a kezelések során tiszteletben tartják a javasolt eljárási folyamatokat, annak útmutatásai szerint járnak el a betegeknél. Kiemelte azt is, hogy rendelkeznek a legmodernebb gyógyszerekkel, így a molnupiravirral is.

– Ezeknek az erős gyógyszereknek az adagolását csakis a fertőző betegségekkel foglalkozó szakorvosok javasolhatják – zárta közleményét az orvos.

A felső légúti panaszok vizsgálatára létrehozott rendelőben is növekszik a napi vizsgálatok száma. Az egészségház közleménye szerint hétfőn 109-en érkeztek első vizsgálatra, 22-en pedig ellenőrzésre. A jelentés alapján 123 antigéntesztet végeztek, ebből 62 bizonyult pozitívnak. Huszonegy kiskorút is teszteltek, közülük tizenegynek lett pozitív a tesztje. PCR-teszteket is végeztek, összesen 66 személynél, és ebből 21 lett pozitív.

A Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet legfrissebb jelentése szerint jelenleg a nagybecskereki körzetben 1042 aktív esetet tartanak számon, az elmúlt héten, január 11-e és január 17-e között, 985 új beteget vettek nyilvántartásba.

A legtöbb aktív esetet továbbra is Nagybecskerek községében jegyzik 1042 fertőzöttel. Nagybecskereket Magyarcsernye község követi 102 aktív esettel. Bégaszentgyörgy községben 97, Törökbecse községben pedig 86, Szécsány községben pedig 76 aktív megbetegedést tartanak számon.

A Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet hivatalos adatai alapján Közép-Bánátban eddig 143.028 adag Covid–19 elleni védőoltást adtak be a mai nappal bezárólag. A körzetben összesen 70.808 polgár vette fel a védőoltás mind a két adagját, a harmadik adagot pedig 44.550 polgár.