2024. április 25., csütörtök
NAGYKIKINDA

Meghosszabbították a Mikronaseljén lévő Covid-rendelő munkaidejét

Mivel Nagykikindán a felső légúti panaszokkal küzdő betegek és a vizsgálatra érkezők száma megtöbbszöröződött, ezért az egészségház igazgatónője, dr. Biljana Marković elmondta, hogy hétfő óta a Mikronaseljén lévő rendelő munkaidejét meghosszabbították.

– A mikronaseljei rendelőnk hétfő óta 7–22 óráig várja a betegeket, mert a vizsgálatra érkezők számának növekedése miatt ismét meg kellett szerveznünk a délutáni váltást is. A Szent Száva utcában működő rendelő naponta legalább száz beteget fogad – hangsúlyozta a doktornő.

A doktornő kiemelte azt is, hogy a gyermekek és az iskolás korosztályúak esetében is megnőtt a felső légúti panaszosok száma.

– A gyermekszakorvosi rendelőn is nagy a nyomás, ott is körülbelül száz vizsgálatot végeznek naponta. Minden nap legalább tíz középiskolásnak pozitív valamelyik koronavírustesztje – mesélte a doktornő.

Ami a kórházat illeti, jelenleg tizenöt beteget ápolnak, mondta dr. Vladimir Prunić, a Nagykikindai Közkórház igazgatóhelyettese.

– A gyermekosztályon három fertőzöttünk van. Habár tüdőgyulladással küzdenek, oxigénterápiára nincs szükségük, állapotuk kielégítő. A többi tizenkét beteg a fertőző osztályon oxigénterápiát kap, és az ő állapotuk is elfogadható – zárta gondolatait az igazgatóhelyettes.